MAJSTORICA ZA PRVAKA

Majstorica za naslov Premijer lige: Zadar i Split igraju odlučujuću, petu utakmicu za prvaka Hrvatske

Portal Novi list

Foto Marko Dimic/PIXSELL

Foto Marko Dimic/PIXSELL

Bit će to prva majstorica u dalmatinskom finalu nakon 13 godina, kada su u Jazinama slavili Zadrani, što im je ujedno bio i zadnji put da su podigli trofej prvaka.



RIJEKA Večeras od 20 sati u dvorani Krešimira Ćosića past će odluka o košarkaškom prvaku Hrvatske. Nakon dviju uvjerljivih pobjeda Zadra, Split je na krilima junačkog preokreta i pobjede nakon produžetaka u trećoj utakmici nastavio u istom ritmu i bez pretjerane muke slavio za izjednačenje 2-2 u seriji. Bit će to prva majstorica u dalmatinskom finalu nakon 13 godina, kada su u Jazinama slavili Zadrani, što im je ujedno bio i zadnji put da su podigli trofej prvaka.


– Sasvim zasluženo ulazimo u petu utakmicu i mislim da je to najpoštenije. Igramo opet na našem terenu, u drugačijim uvjetima i sigurno ćemo izgledati bolje. Napravit ćemo sve da osvojimo prvenstvo – komentirao je trener Zadra Veljko Mršić.


Splićani se pak nadaju na Gripama stići prvi naslov još od 2003. godine.




– Mislim da je najpoštenije da majstorica odlučuje o prvaku. Nitko se neće sjećati lijepog povratka na 2-2, nego će se pamtiti samo da je Zadar bio prvak 2021. Prema tome, posao je daleko od završenog – rekao je Mile Karakaš, trener Splita.


Sve što nedostaje u ovoj uzbudljivoj završnici su gledatelji, a Roko Leni Ukić je uputio apel Savezu da se i to promijeni.


– Jedino što nedostaje u ovoj seriji su navijači i želio bih da HKS napravi sve da se oni vrate na tribine. Uz malo dobre volje može se pustiti 20 posto kapaciteta dvorane – rekao je Ukić, no njegove molbe teško da će biti uslišene.