Petar Musa

Majka debitanta u redovima Vatrenih i sama je bivša nogometna reprezentativka: “Ponosna je i sretna, a na meni je da uživam”

Hina

Petar Musa/Foto PIXSELL

Petar Musa/Foto PIXSELL

Na meni je da uživam iz dana u dan. Naravno, volio bih zaigrati što prije, zabiti gol i pomoći momčadi. Put nije bio lagan, ali tu sam gdje jesam, jako sam zadovoljan i mogu reći da se napokon sve isplatilo, dodao je Musa



SPLIT Ostvario sam dječački san, poručio je napadač Benfice Petar Musa nakon što je dobio poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za otvaranje kvalifikacija za EURO 2024. i utakmice protiv Walesa i Turske.


“Sretan sam i zadovoljan što sam ovdje. Radujem se svakom treningu, na meni je da se pokažem. Ne očekujem previše, idem trening po trening,” poručio je 25-godišnji napadač.


“Ostvario mi se dječački san. Na meni je da uživam iz dana u dan. Naravno, volio bih zaigrati što prije, zabiti gol i pomoći momčadi. Put nije bio lagan, ali tu sam gdje jesam, jako sam zadovoljan i mogu reći da se napokon sve isplatilo,” dodao je Musa.




Zanimljivo, njegova majka Jagoda je bivša nogometna reprezentativka Hrvatske.


“Jako je sretna, zadovoljna i ponosna. Što je poručila ? Neka to ostane među nama,” dodao je sa smiješkom.


Musin prvi poziv među “Vatrene” nije bio ostvaren zbog koronavirusa.


“Bilo mi je teško. Dobio sam koronavirus u najgorem mogućem razdoblju, ali sad sam tu i drago mi je što sam zdrav i što sam tu s ovim dečkima,” kazao je.


Tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru bio je na odmoru prativši svaku našu utakmicu.


“Klub nam je dao deset slobodnih dana, pratio sam svaku utakmicu kao navijač. Moj nogometni idol? Iskreno, od malena sam simpatizirao Marija Mandžukića i to je moj uzor u hrvatskoj reprezentaciji. Zasad nismo previše pričali, ali bit će vremena,” naglasio je.


Rođen je u Zagrebu, kao mali je igrao u Hrvatskom dragovoljcu, pa je prešao u NK Zagreb gdje je proveo skoro devet godina i sa 17 i pol godina debitirao za prvu momčad. Potom je preselio u prašku Slaviju, pa na posudbe u Viktoriju Žižkov i Slovan Liberec. Iduća stanica je bila portugalska Boavista, a u svibnju 2022. potpisao za Benficu.