LIGUE 1

Lyon preuzeo vodstvo u francuskom prvenstvu, PSG tek treći uoči zimske pauze

Hina

Kyllian Mbappe/Foto REUTERS

Kyllian Mbappe/Foto REUTERS

Lyon je u susretu 17. kola rutinski stigao do tri boda protiv Nantesa pobijedivši sa 3:0, a PSG je tek u zadnjih 10 minuta slomio Strasbourg,



PARIZ U posljednjem kolu prije zimske pauze, Lyon je preuzeo vodstvo na ljestvici, dok će francuski prvak PSG godinu zaključiti tek na trećoj poziciji.


Lyon je u susretu 17. kola rutinski stigao do tri boda protiv Nantesa pobijedivši sa 3:0, a sva tri gola domaćin je zabio u prvom poluvremenu. Strijelci su bili Karl Toko Ekambi (4′), Tino Kadewere (37′) i Lucas Paqueta (44′).


Lyon je ovom pobjedom zbog bolje razlike pogodaka preskočio Lille koji je u sjajnom susretu na gostovanju pobijedio Montpellier sa 3:2. Domaćin je dva puta dostizao prednost Lillea, no kada je Burak Yilmaz u 87. pogodio za 3:2 više nije bilo vremena niti snage za novi povratak.




Za goste su zabili i Timothy Weah (23′), te Ikone (68′-11m), dok su strijelci za Montpellier bili Gaetan Laborde (57′) i Andy Delort (70′). Domagoj Bradarić je za Lille igrao od 58. minute.


PSG je tek u zadnjih 10 minuta slomio Strasbourg upisavši pobjedu 4:0. Za pariški sastav su zabili Timothee Pembele (18′),  Kylian Mbappe (79′), Idrissa Gueye (88′) i Moise Kean (90’+1′).


Monaco Nike Kovača je kod kuće odigrao 2:2 protiv St Etiennea nakon što je od 35. minute igrao s igrače manje. Monaco je sjajno otvorio utakmicu, Sofiane Diop je doveo momčad iz Kneževine u vodstvo u 7. minuti, no gosti su do kraja poluvremen okrenuli rezultat golovima Mathieua Debuchyja (21′) i Denisa Bouanga (29′-11m).


Novi problemi Kovača su zadesili u 35. minuti kada je Eliot Matazo isključen. Ipak, Monaco je u nastavku uspio izjednačiti preko Kevina Vollanda (48′).


Angers je pobijedio Marseille sa 2:1. Za domaćine su zabili Mathias Lage (4′) i Lois Diony (24′), a za goste Valentin Rongier (75′). Dodajmo kako je Dimitri Payet u 71. minuti promašio kazneni udarac za OM.


Mateo Pavlović je za Angers igrao od 86. minute, dok je Duje Ćaleta-Car igrao cijeli susret za goste.


Bordeaux je kod kuće izgubio od Reimsa sa 1:3. Abdelhamid (15′), Dia (18′) i Munetsi (88′) su zabili za goste, a Hwang Ui-jo (73′) za domaći sastav u čijim redovima je Toma Bašić odigrao cijeli susret


Na koncu godine prvo mjesto drži Lyon sa 36 bodova koliko ima i Lille uz jedan gol slabiju razliku pogodaka. PSG je treći sa 35 bodova. Monaco je šesti s 27 bodova.


Prvenstvo se nastavlja 6. siječnja.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore