Kapetan nakon Austrije

Luka Modrić: “Ovo je veliki uspjeh za hrvatski nogomet. Katar? Ne trebamo euforiju, ali možemo biti opasni za sve”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ne bih uspoređivao ovu ekipu s onom iz Rusije. Imamo dobru ekipu, dobre alternative, 26 igrača koliko će izbornik voditi. Mislim da u svakom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve i to je jako lijepo saznanje - kaže ModrićRIJEKA Kapetan Hrvatske Luka Modrić već je u šestoj minuti načeo mrežu Austrijanaca, ali dvije minute kasnije je domaćin izjednačio. Livaja i Lovren su u drugom poluvremenu riješili pitanje pobjednika.


– Odigrali smo jako dobru utakmicu. Ušli smo odlično, poveli, ali smo primili jako brzi gol. Austrija je bila bolja u jednom periodu, imala dvije jako dobre šanse, ali hvala Bogu nisu zabili. Znali smo da moramo dići našu igru i biti okomitiji u drugom dijelu, to smo i napravili i zabili dva gola. Sad smo na Final Fouru gdje smo htjeli biti, to je veliki uspjeh za hrvatski nogomet. Ozljeda Brozovića? To nas je sigurno poremetilo jer on puno znači za ovu ekipu. Mislim da se Majer dobro snašao, trebalo mu je malo vremena da uđe u utakmicu jer je ušao nezagrijan – rekao je Modrić nakon utakmica.


Ova je pobjeda i dobra uvertira za Svjetsko prvenstvo u Kataru što počinje za dva mjeseca.
– Svjetsko prvenstvo je pred nama, zadnjih pet utakmica je putokaz kako trebamo igrati i kako se trebamo ponašati, odnositi prema dresu, ako tako nastavimo u Katru ćemo biti opasni za sve. Ne bih uspoređivao ovu ekipu s onom iz Rusije. Imamo dobru ekipu, dobre alternative, 26 igrača koliko će izbornik voditi. Mislim da u svakom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve i to je jako lijepo saznanje.


Ne trebamo se zanositi najavama i očekivanjima. Tamo smo gdje trebamo biti, na Svjetskom prvenstvu, trebamo nastaviti ovako, biti zajedno, kao ekipa, boriti se jedan za drugoga i ići utakmicu po utakmicu, ne trebamo euforiju, trebamo ostati čvrsto na zemlji – zaključio je Modrić.