NBA liga

Luka Dončić još jedan od igrača koji su završili u korona-protokolu, a taman se trebao vratiti na parket

Hina

Luka Dončić/Foto REUTERS

Luka Dončić/Foto REUTERS

Dončić je prvo imao lakšu ozljedu koljena, a potom i gležnja. Zbog ovih potonjih problema nije za Dallas igrao posljednjih pet utakmica u nizu, a ukupno je zbog obje ozljede propustio devet od zadnjih sedamnaest utakmica.DALLAS Brzopotezno se gomilaju košarkaši u NBA ligi koji završavaju u COVID-19 protokolu zbog čega ne mogu igrati i pomoći svojim klubovima.


Među posljednjima je u zdravstvenom i sigurnosnom protokolu završio Slovenac Luka Dončić, najbolji igrač Dallasa. Inače, Dončić je prvo imao lakšu ozljedu koljena, a potom i gležnja. Zbog ovih potonjih problema nije za Dallas igrao posljednjih pet utakmica u nizu, a ukupno je zbog obje ozljede propustio devet od zadnjih sedamnaest utakmica.


Dončić se trebao vratiti u momčad u domaćem ogledu protiv prvaka Milwaukeeja, u noći s četvrtka na petak, ali sada je COVID-19 protokol označio njegov novi problem. Propustit će i blagdansku utakmicu protiv Utah Jazza.
Dončić je ove sezone na prosjeku od 25.6 poena po utakmici uz 8.5 asistencija i osam skokova. U zdravstvenom i sigurnosnom protokolu pridružio se suigračima Timu Hardawayju Jr., Maxu Kleberu i Joshu Greenu.


Dallas je trenutačno osma momčad Zapadne konferencije s omjerom 15-15.