VELIKI PREOKRET DINAMA

Luda utakmica u Velikoj Gorici! Modri se izvukli iz ponora golovima Petkovića i Teophilea

Hina

Slavlje modrih u Velikoj Gorici/Foto PIXSELL

Slavlje modrih u Velikoj Gorici/Foto PIXSELL

U samoj završnici Dinamo je kreirao nevjerojatan preokret te se sada vratio na vrh ljestvice 1. HNL.



VELIKA GORICA Nogometaši Dinama u susretu su 17. kola Prve HNL kao gosti svladali Goricu s 4:3 (2:2).


Gorica je povela golom Dieyea (10′), Dinamo je preokrenuo preko Ivanušeca (34′) i Oršića (40′), ali da se na odmor ode s neodlučenim rezultatom pobrinuo se Lovrić (42′). U nastavku je Špikić (61′) vratio prednost Gorici, no u samoj završnici Dinamo je kreirao još jedan preokret golovima Petkovića (90′-11 m) i Teophile-Catherinea (90’+5′).


Dieye je u 10. minuti iskoristio loše postavljanje Teophile-Catherinea koji je pokušao namjestiti zaleđe te nakon okomitog proigravanja Špikića rutinski svladao Livakovića.




Nakon primljenog pogotka Dinamo je preuzeo inicijativu, a pritisak je donio ploda u razdoblju od 34. do 40. minute. Prvo je Ivanušec iz okreta sa 13-14 metara pogodio donji desni kut Banićeva gola za 1:1 nakon dodavanja Petkovića, da bi u 40. minuti Oršić preciznim udarcem sa 10-ak metara okrunio akciju Ademija i Gavranovića.


Dinamo nije dugo držao prednost, u 42. minuti Lovrić je izbacio Špikića na desnom krilu te produžio u kazneni prostor  gdje je natrčao na dobar ubačaj mladog reprezentativca i pogodio za 2:2.


Vodstvo od 3:2 Gorici osigurao je dvostruki asistent Špikić koji je u 61. minuti preciznim udarcem sa 17 metara iznenadio Livakovića.


Ta je rezultat stajao na semaforu sve do same završnice kada je sudačka postava pomogla Dinamu. Naime, u 89. minuti Oršić je pucao iz mrtvog kuta, lopta je prohujala iznad Banićeve glave i završila u autu. Linijska sutkinja pokazala je kako je aut za Dinamo iako vratar Gorice nije dirao loptu. Uslijedilo je ubacivanje u kazneni prostor domaćih gdje su na loptu startali Petković i Muhamed, a sudac Zebec je na čuđenje domaćih pokazao na bijelu točku. Iako snimka ne daje za pravo sucu izostala je intervencija VAR-a te je Petković u 90. minuti poravnao na 3:3.


U posljednjoj, petoj minuti sudačke nadoknade u gužvi u kaznenom prostoru domaćih lopta je došla do Teophile-Catherinea koji je sa 10-ak metara pogodio donji desni kut nemoćnog Banića.


Dinamo se ovom pobjedom vratio na vrh ljestvice sa 36 bodova, koliko ima i drugi Osijek, ali s utakmicom manje od Osječana, dok je Gorica treća sa 30 bodova i utakmicom manje.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore