Prva ŽNL

Lovranci osvojili samo bod i prepustili vrh, Bašćanima remi s desetoricom

Radovan Trinajstić

David Mrđenović poentira pored vratara Mladena Ćućića i Dina Magaša za 2:2/Foto M. GRACIN

David Mrđenović poentira pored vratara Mladena Ćućića i Dina Magaša za 2:2/Foto M. GRACIN

Mlada i poletna ekipa Lovrana nije uspjela pobijediti pokretljive goste, koji su znalački koristili greške domaćina te organizirano se branili i kad su bili brojčano slabiji od 80. minute



LOVRAN Igralište Lokva. Gledatelja 70. Sudac: Marin Rožman 6,5. Pomoćnici: Olajoš i Barbić (svi Rijeka). Strijelci 0:1 Vuković (6’-ag), 1:1 Gregov (18’), 1:2 M. Magaš (65’), 2:2 D. Mrđenović (72’). Žuti kartoni: Radić, Šamanić (Vihor). Crveni karton: Radić (Vihor, 80’).


LOVRAN: Torbarina 6,5, Mohorovičić 6, Bitanga 6, Vuković 6, Žiganto 6, Ferenčak 6, D. Mrđenović 6,5, Srok 6,5, Gregov 6,5 (od 66’ Periša 6, od 90’+4’ Sirotnjak -), Srdoč 6 (od 66’ Gazdek 6), Vidmar 7.


VIHOR: Ćućić 6,5, Žunić 6, D. Magaš 6 (od 30’ Kovačić 6), Radić 5,5, Šamanić 6, Bajčić 6,5, De la Cruz 6 (od 90’+4’ Barbalić -), M. Magaš 7, Omerović 6, Grbec 6,5, Mazi 6,5.




Mlada i poletna ekipa Lovrana nije uspjela pobijediti pokretljive goste, koji su znalački koristili greške domaćina te se organizirano branili i kad su bili brojčano slabiji. Završni rezultat je realan, iako su obje ekipe u završnom dijelu utakmice mogli doći do pobjede.


Autogol


U samom početku utakmice gosti nenadano došli do vodstva. Na jednu dugačku nabačenu loptu pred gol Lovrana zajedno su skočili Grbec i stoper Vuković, koji je nespretno glavom produžio njen put u svoj gol kraj iznenađenog vratara Torbarine – 0:1. Domaći su podigli ritam igre i vršili pritisak prema golu Vihora. U 18. minuti Vidmar je glavom prebacio loptu do natrčalog Gregova, kojeg ne uspijeva zaustaviti Dino Magaš pa Gregovu nije bilo teško da kraj istrčalog Ćućića plasirati loptu u mrežu – 1:1.


U nastavku utakmice najprije su gosti priprijetili u 49. minuti kada je Grbec glavom poslužio Maura Magaša, koji je izašao pred vratara Torbarinu, koji je požrtvovno spriječio pogodak. Gosti su nastojali umrtviti igru te protunapadima po bokovima priprijetiti domaćoj obrani. Grbec i Mauro Magaš stvorili su vrlo opasne situacije pred golom domaćina.


U 56. minuti David Mrđenović poslao je upotrebljivu loptu pred gol Vihora, gdje ju je primao Srok, ali njegov završni udarac bio je mlak i bezopasan. Nedugo zatim Srok je sa sredine igrališta poslao loptu za brzonogog Vidmara, koji je pretrčao svog čuvara da bi na kraju njegov udarac završio na stativi vratara Ćućića.


Novo vodstvo


Domaća obrana u 65. minuti nije uspjela zaustaviti prodor Maura Magaša, koji uspijeva s ruba kaznenog prostora kraj Mohorovičića i istrčalog vratara Torbarine plasirati loptu u mrežu -1:2.


To je dodatno rasplamsalo napade domaćina, koji je izjednačio već u 72. minuti. Vidmar se izborio na lijevoj strani za loptu, oštro centrirao pred gol Vihora, gdje dobro postavljeni David Mrđenović požrtvovnom reakcijom uspijeva iz blizine ugurati loptu u gol – 2:2.


Nakon što su gosti opravdano ostali brojčano oslabljeni, napadi domaćih postali su sve opasniji, a gosti su se grčevito branili u želji da sačuvaju rezultat. U završnici utakmice domaći kapetan Mateo Srok propušta vrlo izgledne prigode (82’, 87’ i 90’), koje su ga mogle proslaviti i donijeti pobjedu svojoj ekipi. Kod gostiju u sudačkoj nadoknadi Grbec je izmakao kontroli domaćoj obrani pa je samo zahvaljujući hrabroj intervenciji vratara Torbarine rezultat ostao nepromijenjen.