Tenis

Loše vijesti za Nijemca, Zverevu u polufinalu Roland Garrosa popucalo nekoliko ligamenata u stopalu

Hina

Reuters

Reuters

Iako još ne postoji službena procjena koliko bi mogao potrajati proces oporavka njemačkog tenisača, s obzirom na prvu procjenu o težini njegove ozljede, prilično je izvjesno da neće biti spreman za nastup na Wimbledonu



PARIZ Najbolji njemački tenisač Alexander Zverev objavio je da su prve liječničke pretrage pokazale da je pretrpio “puknuće nekoliko lateralnih ligamenata u desnom stopalu” tijekom polufinalnog dvoboja u Roland Garrosu protiv Rafaela Nadala, što ga je zbog spomenute ozljede bio prisiljen predati u završnici drugog seta.


“U ponedjeljak ću odletjeti u Njemačku kako bih prošao dodatne pretrage i dokučio koji je najbolji i najbrži put oporavka”, napisao je treći tenisač svijeta u poruci na Instagramu u kojoj zahvalio svima na iskazanoj podršci.


Iako još ne postoji službena procjena koliko bi mogao potrajati proces oporavka njemačkog tenisača, s obzirom na prvu procjenu o težini njegove ozljede, prilično je izvjesno da neće biti spreman za nastup na Wimbledonu, trećem Grand Slam turniru ove sezone koji će započeti 27. lipnja.




U bodovnom smislu to za Nijemca neće biti hendikep, jer je Udruga teniskih profesionalaca (ATP) odlučila da se u Wimbledonu neće dijeliti ATP bodovi, zbog odluke All England Cluba da ruskim i bjeloruskim predstavnicima neće biti dopušten nastup, zbog ruske invazije u Ukrajini.