HNL

LOKOMOTIVA – RIJEKA 3:1 KRAJ! Kontre koštale Riječane, Bijeli upisali prvi prvenstveni poraz

Portal Novilist.hr

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ



RIJEKA Nogometaši Rijeke večeras su gosti u Kranjčevićevoj u sklopu četvrtog kola HNL-a. Bijeli su odigrali dvije prvenstvene utakmice, upisali su pobjedu kod Šibenika i remi protiv Gorice.


Točnije, od pobjede nad Šibenikom u prvom prvenstvenom kolu, što je bilo 16. srpnja, Rijeka nije upisala pobjedu. Momčad Dragana Tadića nakon dvaju poraza od Djurgardena i remija s Goricom traži povratak pozitivnijim ishodima.


Lokomotiva je, pak, poražena od Dinama i Šibenika, dok je svladala Osijek. Modri su jedva pobijedili pogotkom Menala u sudačkoj nadoknadi.




Stigli su službeni sastavi. Matija Frigan u zadnji je trenutak otpao zbog pehlade, a na klupi su ostali Vukčević, Smolčić, Liber, Bušnja, Halilović…


Rijeka će krenuti s Vučkićem u vrhu napada, Karrica i Ampem bi trebali biti na krilima, dok su u veznom redu Selahi, Lepinjica i Hodža. Zadnju liniju bi trebali činiti Solano, Pavlović, Krešić i Jurišić.


Foto galerija: HNL: Lokomotiva - Rijeka Foto: Davor Kovačević



90+3. minuta KRAJ! Rijeka je poražena u Kranjčevićevoj, iako je dojam da su Bijeli dobar dio utakmice dominirali. Lokomotiva je nakon dvije brze kontre i jednom nakon greške gostiju zabila svoja tri gola.


80. minuta GOL! Dominirali su Riječani kroz drugi dio, nije Lokomotiva imala previše prilika do ovoga trenutka kada je Jurišić izgubio jednu loptu, Stojković to iskoristio, sjurio se i ubacio za Vasilja koji poentira.


72. minuta Obregon pogađa mrežu s vanjske strane nakon što se sjurio s desne strane.


68. minuta Santini brani sjajan udarac Halilovića koji je išao tik pod gredu!


61. minuta Još jedna dobra akcija i prilika Bijelih, udarac Vučkića na kraju nije bio precizan.


60. minuta Ovo je bilo blizu! Hodža se oslobodio čuvara te je pucao, odnosno ubacio s lijeve strane, a Vučkiću je malo falilo da glavom pospremi loptu u mrežu.


56. minuta Velika prigoda Pivarića, tukao je kapetan Lokomotive iz sjajne pozicije, ali se Labrović “protegnuo” i obranio gol Rijeke!


51. minuta Udarac Halilovića otišao je malo pored grede! Dribling i udarac s ruba šesnaesterca, ali malo neprecizno…


46. minuta Krenulo je drugo poluvrijeme, Halilović i Bušnja su u igri umjesto Lepinjice i Solana. Promjene i kod Lokomotive, u igri su Stojković i Vasilj, a vani su Smakaj i Goričan.


45+1. minuta Kraj prvog dijela.


39. minuta Vratnica Lokosa! Cokaj je sam izbio ispred Labrovića i pogodio vratnicu. Ponovo mu je dodao Kulenović, koji danas igra sjajnu utakmicu.


34. minuta GOOOL! Kakva golčina Karrice, napadač Rijeke je iz slobodnjaka s više od 20 metara prebacio živi zid i majstorski pogodio!


19. minuta GOL! Lokosi su povećali vodstvo, i opet je asistirao bivši igrač Rijeke Sandro Kulenović. Ponovo je domaćin krenuo u brzu kontru, Kulenović je uočio Cokaja koji je s 20 metara snažno tukao i pogodio!


14. minuta GOL! Šok za Bijele, samo pola minute ranije Rijeka je imala zicer. Selahi je tukao, ali je njegov udarac završio u bloku pa do Vučkića koji iskosa pogađa stativu! U idućem napadu Kulenović je proigrao Goričana, koji je pobjegao po lijevoj strani i poentirao.


2. minuta Ampem je uputio prizemni udarac, išlo je to ravno u vratara Lokosa.


1.minuta Počela je utakmica.


LOKOMOTIVA – RIJEKA 3:1


Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 1:0 Goričan (14′), 2:0 Cokaj (19′), 2:1 Karrica (34′), 3:1 Vasilj (80′).


LOKOMOTIVA: Santini, Mersinaj, Kulenović, Marić, Smakaj, Milićević, Cokaj, Pivarić, Soldo, Goričan, Cipetić.


RIJEKA: Labrović, Solano, Pavlović, Krešić, Jurišić, Lepinjica, Selahi, Hodža, Ampem, Karrica, Vučkić.