Community Shield

Liverpool slavljem nad Cityjem osvojio prvi trofej ove sezone, Haaland se ispromašivao

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Sljedeći vikend počinje nova sezona Premier lige. Liverpool će novu sezonu započeti gostovanjem kod Fulhama, dok će City obranu naslova početi protiv West Hama također u gostima



LEICESTER Nogometaši Liverpoola osvojili su prvi pokal sezone svladavši na King Power stadionu u Leicesteru Manchester City s 3-1 u jubilarnom, 100. izdanju Community Shielda, kršaja između prvaka lige i pobjednika FA kupa. .


Trent Alexander-Arnold doveo je u 21. minuti Redse u vodstvo sjajnim udarcem s 20-tak metara, a momčad Juergena Kloppa je držala prednost unatoč dvije sjajne prilike Cityjeva novog norveškog pojačanja Erlinga Haalanda.


City je izjednačio u 70. minuti kada je udarac Phila Fodena odbio vratar Adrian, a argentinska zamjena Julian Alvarez bio je prvi na lopti i postigao svoj prvi pogodak za klub.




Sudac Craig Pawson dosudio je u 83. minuti penal za Liverpool nakon igranja rukom braniča Cityja Rubena Diasa, a Mohamed Salah je sigurno izveo jedanaesterac. Konačnih 3-1 postigao je pojačanje Redsa Darwin Nunez, zabivši glavom u sudačkoj nadoknadi.


Sljedeći vikend počinje nova sezona Premier lige. Liverpool će novu sezonu započeti gostovanjem kod Fulhama, dok će City obranu naslova početi protiv West Hama također u gostima.