Prekid posudbe

Liverpool odlučio vratiti portugalskog napadača s posudbe, nije zabio niti jedan gol

Hina

Saidy Janko i Fabio Carvalho/Foto REUTERS

Saidy Janko i Fabio Carvalho/Foto REUTERS

Carvalho je u Leipzig stigao 1. srpnja, a zaigrao je u 15 službenih utakmica te ukupno sakupio 360 minuta, ali je izostao njegov napadački učinak



LIVERPOOL Liverpool je u zimskom prijelaznom roku odlučio vratiti 21-godišnjeg portugalskog napadača Fabija Carvalha s jednogodišnje posudbe u njemačkom bundesligašu RB Leipzigu, potvrdila su u nedjelju oba kluba.


Carvalho je u Leipzig stigao 1. srpnja, a zaigrao je u 15 službenih utakmica te ukupno sakupio 360 minuta, ali je izostao njegov napadački učinak, jer nije postigao nijedan pogodak niti se pojavio u ulozi asistenta.


Portugalac se samo triput našao u početnoj postavi, po jednom u Bundesligi, Ligi prvaka i njemačkom Kupu i samo tada je imao značajniju minutažu. Iako Carvalho nije postizao pogotke ili asistirao, RB Leipzig je u ta tri dvoboja ostvario sve tri pobjede.




“Fabio se uspio brzo uklopiti u naš sustav, ali obje su strane očekivale više od njegovog boravka kod nas – pogotovo se to odnosi na Fabija koji je očekivao veću minutažu”, izjavio je sportski direktor RB Leipziga Rouven Schroeder.


Carvalho je u Liverpool stigao u ljetnom prijelaznom roku 2022. iz Fulhama. Juergen Klopp mu je u prvoj sezoni dao priliku u 21 službenoj utakmici, a Portugalac je postigao tri gola, dva u Premier ligi te jedan u Carabao Cupu.