IZBORNIK KOMENTIRAO POBJEDU NAD BAHREINOM

Lino Červar: “Pohvale cijeloj momčadi na zalaganju, sada prebacujemo fokus na Argentinu”

Portal Novi list

Lino Červar/Foto M. MIJOŠEK

Lino Červar/Foto M. MIJOŠEK

"Argentina ima nekoliko vrlo dobrih pojedinaca, imaju dva odlična vanjska igrača, kompletna su momčad uz odličnog trenera. Moramo znati da jedino borbom i velikim angažmanom možemo uspjeti", rekao je izbornik.



RIJEKA Hrvatski rukometaši uvjerljivom su pobjedom nad Bahreinom 28:18 (13:8) otvorili drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu te ih samo još pobjeda nad Argentinom u sljedećem dvoboju dijeli od plasmana u četvrtfinale.


Hrvatski izbornik Lino Červar nakon utakmice je prokomentirao igru naših rukometaša.


“Bili smo motivirani, a vladala je i velika angažiranost. Protivnik je imao veliki problem prvih 20 minuta probiti našu zonu, jer imali smo jako dobru pokretljivost sredine obrane”, rekao je Červar. “Obrana je imala agresivnost, zapravo je otjerala protivnika. Kretanje je bilo dobro, a i prekršaji su bili pravovremeni. Napad je pak vrlo brzo rješavao svoj dio posla.”




Hrvatska je limitirala Bahrein na dva gola u prvih 20 minuta, no tada je igra malo pala…


“Tada smo promijenili obranu, jer pala je malo koncentracija, mislili smo da je utakmica gotova. Udarci su bili ishitreni, tako da poluvrijeme nije pokazivalo realnu sliku iako smo imali pet golova razlike. U drugom poluvremenu mijenjali smo neke igrače, vratili se staroj obrani, ali i odmarali Duvnjaka, Mandića… Možemo biti zadovoljni”, dodaje izbornik po kojem ovu utakmicu treba što prije zaboraviti i koncentrirati se na Argentinu.


“Čeka nas vrlo bitan korak za ulazak u četvrtfinale. Sada se moramo fokusirati samo na Argentinu. Moramo se dobro pripremiti, mentalno također. Želimo dobiti i ispuniti prvi cilj pa idemo dalje. Mogu pohvaliti cijelu momčad na zalaganju. I mlađi igrači su dobro reagirali. No, sve moramo sada zaboraviti i koncentrirati se na Argentinu.


Červar je gledao pobjedu Argentinaca nad Japanom…


“Bit će to teška utakmica, ali moramo vjerovati u sebe. To je ključ svega. Argentina ima nekoliko vrlo dobrih pojedinaca, imaju dva odlična vanjska igrača, kompletna su momčad uz odličnog trenera. Moramo znati da jedino borbom i velikim angažmanom možemo uspjeti. Šego i Karačić? Treba ih pohvaliti. Ali i Pešića. Nadopunjavaju jedan drugoga na vratima i čine važnu kariku u igri obrane. Pohvale cijeloj momčadi”, znakovito je zaključio Červar.