Otvaranje SP-a

Lino Červar nije šokiran remijem protiv Japana: “Protivnika se nikad ne smije podcijeniti”

Portal Novilist.hr

Lino Červar/Foto M. MIJOŠEK

Lino Červar/Foto M. MIJOŠEK

Japan je dobra reprezentacija koja je domaćin Olimpijskih igara i zato ne treba pljuvati po treneru i igračima - kaže Červar



RIJEKA Izbornik Hrvatske Lino Červar nije iznenađen remijem Hrvatske protiv Japana na otvaranju Svjetskog prvenstva, iako su hrvatski rukometaši slovili kao veliki favoriti.


– Ovo nije šok, on je bio kada se unaprijed govorilo da ćemo dobiti Japan, Katar i ostale. Japan je dobra reprezentacija koja je domaćin Olimpijskih igara i zato ne treba pljuvati po treneru i igračima. Morao sam poduzeti puno promjena, tražio sam najbolju reakciju ostalih igrača. Nismo dobro ušli u utakmicu pa zato nije bila ni dobra obrana.


Zapravo sam morao izmišljati ekipu i tražiti igrače koji su najbolje mogli odgovoriti. Moram pohvaliti igrače jer smo se vratili, nismo klonuli, a na kraju smo mogli i pobijediti. Svi su dali sve od sebe, Cindrić zbog ozljede na kraju nije mogao, ali je pokušao pomoći. Moramo izvući pouku, ovo neće biti dovoljno za jaču utakmicu. Protivnika se nikada ne smije podcijeniti. Ukupno nisam zadovoljan, ovo nam je opomena, ali izvukli smo barem bod – smatra izbornik Lino Červar.