Podrška Ukrajini

Lewandowski će na SP-u u Kataru nositi kapetansku traku u bojama Ukrajine, preuzeo ju je od – Ševčenka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nosit ću Ševčenkovu vrpcu kao podsjetnik da ukrajinski narod nije sam i da smo s njim u mislima, izjavio je Lewandowski prigodom susreta sa ŠevčenkomVARŠAVA Kapetan poljske nogometne reprezentacije Robert Lewandowski tijekom Svjetskog prvenstva u Katru će na ruci nositi kapetansku vrpcu u nacionalnim bojama Ukrajine, koju mu je u utorak darovao proslavljeni ukrajinski nogometaš i bivši izbornik Andrij Ševčenko.


Jedan od najboljih napadača i strijelaca današnjice susreo se s nekadašnjim ubojitim napadačem na Nacionalnom stadionu u Varšavi, gdje mu je Ševčenko predao žuto-plavu vrpcu, kojom će ratom razorena Ukrajina simbolično biti zastupljena na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri za koju se nije uspjela kvalificirati izgubivši u zadnjem kolu doigravanja od Walesa u Cardiffu.


“Nosit ću ukrajinske boje na Svjetskom prvenstvu u Katru. Nosit ću Ševčenkovu vrpcu kao podsjetnik da ukrajinski narod nije sam i da smo s njim u mislima”, izjavio je Lewandowski prigodom susreta sa Ševčenkom.
“Mnogo mi znači što sam ovdje s Andrijem.”


Bivši igrač kijevskog Dinama, Milana i Chelseaja, koji je ukrajinski dres nosio 111 puta i postigao 48 pogodaka za svoju reprezentaciju, angažiran je na prikupljanju sredstava koja će biti iskorištena za obnovu dijelova zemlje razorenih prikom ruske invazije.


“Želim zahvaliti Lewandowskom za ovaj solidaran čin i za sve ono što čini za moju zemlju”, izjavio je Ševčenko.


Poljska u četvrtak u Varšavi dočekuje Nizozemsku u 5. kolu Lige nacija.