Naredba FINA-e

LEN i službeno ukinuo suspenziju Hrvatskom plivačkom savezu, odluka je već stupila na snagu

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Suspenzija Hrvatskom plivačkom savezu kao i Portugalskom plivačkom savezu službeno je ukinuta 25. studenoga i stupa na snagu danas (26.studenog).



ZAGREB Europska organizacija vodenih sportova (LEN) službeno je ukinula suspenziju Hrvatskom i Portugalskom plivačkom savezu udovoljivši tako zahtjevima Međunarodne plivačke federacije (FINA).


Izvršni direktor FINA-e Brent J. Nowicki nakon sastanka FINA Bureaua koji se održao 23. studenog 2021., čelnicima LEN-a uputio je dopis s odlukama i zaključcima s tog sastanka i naglasio zahtjev za očitovanjem LEN-a kao i obaveznim postupanjem u skladu s donesenom odlukom.


Suspenzija Hrvatskom plivačkom savezu kao i Portugalskom plivačkom savezu službeno je ukinuta 25. studenoga i stupa na snagu danas (26.studenog).




Naime, 12. studenog je LEN poslao službenu odluku o suspenziji Hrvatskom plivačkom savezu u trajanju od godinu dana, počevši od 6. studenog, i ona bi se odnosila samo na dužnosnike, dok bi od nje bili izuzeti sve plivačice i plivači koji su registrirani u Hrvatskom plivačkom savezu.


Nowicki je u pismu FINA-i, između ostalog, tražio hitno ukidanje suspenzije Hrvatske i Portugala.


“Suspenzija Hrvatskog i Portugalskog plivačkog saveza se ukida odmah, a sva su pitanja upućena LEN-ovom disciplinskom vijeću na razmatranje”, navodi se u odgovoru LEN-a koji je udovoljio svim zahtjevima direktora FINA-e.


Također LEN će osigurati da svi članovi LEN-a (bez obzira na to jesu li to već učinili) pravovremeno podnesu kandidature koje će biti predstavljene na LEN Izvanrednom kongresu za demokratsko glasanje te će LEN-ov ured uzeti u obzir sve valjane kandidature zaprimljene do sada kao i sve valjane kandidature primljene do otvaranja Izvanrednog kongresa 5. veljače 2022.