Trener Hajduka

Leko nakon poraza na Rujevici kojim je Hajduk izgubio prvo mjesto: “Svaka čast Rijeci, ali…”

Portal Novi list

Ivan Leko / Foto Mateo Levak

Ivan Leko / Foto Mateo Levak

U Splitu je pritisak puno veći, ništa se ne priznaje osim prvog mjesta. U Rijeci je dobro što god da napraviš, tvrdi Ivan Leko



Trener Hajduka Ivan Leko teško je prihvatio gostujući poraz od Rijeke na Rujevici. Rijeka je u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a s 1:0, golom Nike Jankovića, pobijedila Hajduk i preuzela vrh ljestvice.


“Umjetnički dojam je bio bolji nego prošlu nedjelju, ali mi ne igramo za umjetnički dojam, težak je poraz jer nas protivnik nije nadigrao.


Teško je jer smo primili nesretan gol, a došli smo drugi derbi dobiti. Gol se dogodio u momentu kad smo mi postali bolja momčad”, tvrdi Leko.


Rijeka je zasluženu tu gdje je




Priznaje doduše da je njegova momčad malo kreirala i nije zabila svoje šanse. Čestitao je Rijeci na pobjedi.


Foto galerija: HNL: Rijeka - Hajduk 1:0 Foto: Mateo Levak


“Čestitam Rijeci, koja je zasluženo tu gdje je. Trebamo pognuti glavu i raditi puno kroz ova dva tjedna. Ova ekipa ima prostora za napredak.


Ova igra je dug maraton. Svaku utakmicu moramo igrati kao da nam je zadnja. Mi moramo progutati gorku pilulu. Zabijamo malo golova i malo stvaramo šansi”, govori Leko.


Kako trener Hajduka gleda na večerašnji Jadranski derbi?


“Bili smo danas bolji u sredini, ali nam fali naprijed igrača, veznjaka koji ulaze u završnicu. Mi to znamo. Danas je utakmica bila al pari, 50-50, nekad ti je manje žao izgubiti kad te protivnik baš razbije.


Trajkovski nije spreman za više od 60 minuta pa nije bio u prvom sastavu. Kalik nije izašao na poluvremenu jer je bio loš, već planski”, rekao je.


“Svako se ljeto priča da će Hajduk biti prvak…”


Kako komentira činjenicu da je Rijeka sad prva na ljestvici?


“Svaka čast Rijeci, ali u Splitu je pritisak puno veći, ništa se ne priznaje osim prvog mjesta. U Rijeci je dobro što god da napraviš.


Dobro je za ligu da su tri momčadi u vrhu. HNL nije šetnja nikome, moramo svi naporno raditi. Moramo se resetirati kroz ova dva tjedna.


Moramo biti bolji i jači, uklopiti ovu ekipu u cjelinu i odlučiti se za jedan smjer u igri. Svako se ljeto priča da će Hajduk biti prvak, ja sam iz Splita i znam te priče.


Moramo to maknuti sa strane, mi nemamo ekipu koja može pobjeđivati ako je na 70 posto snage. Osijek je još daleko, ovaj poraz je još svjež i bolan”, rekao je Ivan Leko.