Jedan od najvećih

Legendarni Roger Federer objavio kraj teniske karijere! Švicarac će se oprostiti od tenisa na Laver Cupu sljedećeg tjedna

Hina

Roger Federer/Foto REUTERS

Roger Federer/Foto REUTERS

Veliki Švicarac je tijekom svoje karijere osvojio 20 "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno ukupno 103 turnira na ATP Touru



BASEL Legendarni švicarski tenisač Roger Federer (41) objavio je kako će nakon Laver Cupa, koji se igra sljedećeg tjedna u Londonu, okončati svoju veličanstvenu karijeru.


“Kao što znate, u protekle tri godine imao sam velikih problema s ozljedama i operacijama. Naporno sam radio kako bih se vratio u punu natjecateljsku formu, ali isto tako znam ograničenja svoga tijela, kao i poruku koje mi u posljednje vrijeme šalje. Ja imam 41 godinu, odigrao sam više od 1500 mečeva tijekom 24 godine. Tenis mi je pružio mnogo više no što sam se usudio i sanjati i moram priznati kako je vrijeme okončati svoju karijeru. Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moj posljednji nastup”, objavio je Federer.


Veliki Švicarac je tijekom svoje karijere osvojio 20 “grand slam” naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno ukupno 103 turnira na ATP Touru. Od 2005. do 2007. godine igrao je u 10 uzastopnih “grand slam” finala, 2014. godine je osvojio Davis Cup sa Švicarskom, a tijekom karijere je proveo 310 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice.