PRVACI POSTAJU NERVOZNI

LeBron James nakon novog poraza kritizirao sve izvjesniji “play-in” turnir: “Tko god je to izmislio treba dobiti otkaz”

Portal Novi list

LeBron James

LeBron James

Lakersi moraju paziti da ne padnu na sedmo mjesto jer zbog skraćene sezone više ne ide prvih osam momčadi izravno u doigravanje, nego one od 7. do 10. mjesta moraju igrati tzv. "play-in" turnir.



LOS ANGELES Nakon što su Los Angeles Lakersi u nedjelju poraženi od Toronto Raptorsa pali su na šesto mjesto Zapadne konferencije i sada su u borbi za poziciju koja ih vodi direktno u doigravanje, zajedno s Portland Trailblazersima i Dallas Mavericksima.


Sve tri momčadi imaju identičan omjer od 36 pobjeda i 28 poraza. Mavsi su peti jer su bolji od Lakersa u međusobnom dvoboju, a sedmi je Portland. Kada bi sezona završila u ovom trenutku Lakersi bi kao šestoplasirani u prvom krugu igrali protiv trećeplasiranih Denver Nuggetsa. No, moraju paziti da ne padnu na sedmo mjesto jer zbog skraćene sezone više ne ide prvih osam momčadi izravno u doigravanje, nego one od 7. do 10. mjesta moraju igrati tzv. “play-in” turnir.


Iako ga je prošle sezone podržavao, LeBron James je ovaj put kritizirao taj sustav dodatnog turnira.




“Na kraju dana nije bitno igram li na 100 % ili blizu 100 % svojih mogućnosti, kao što nije ni bitno na kojoj ćemo poziciji završiti, bitno je samo da se mentalno dobro postavimo. Bez obzira igrali doigravanje ili onaj drugi turnir, kako god se zvao. Tko god je izmislio to s***e treba dobiti otkaz“, rekao je LeBron.


Aktualni NBA prvaci sve su više nervozni jer su zbog ozljeda LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa pali na ljestvici, a otkako su se vratili i dalje se muče te imaju već tri uzastopna poraza.