Serie A

Lazio doprvak Italije, Bašić i Pjaca bez minuta

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Lazio je ka pobjedi poveo Romagnoli golom glavom nakon kronera u 48. minuti da bi konačni rezultat postavio Luis Alberto u drugoj minuti sudačke nadoknade



RIM Nogometaši Lazija osigurali su naslov talijanskog doprvaka ove sezone, oni su u susretu posljednjeg 38. kola kao gosti sa 2-0 (0-0) svladali Empoli i tako preskočili Inter koji je ranije u subotu također kao gost nadigrao Torino sa 1-0 (1-0).


Lazio je ka pobjedi poveo Romagnoli golom glavom nakon kronera u 48. minuti da bi konačni rezultat postavio Luis Alberto u drugoj minuti sudačke nadoknade.


Toma Bašić je ostao na klupi Lazija, dok je Marko Pjaca ostao na klupi Empolija.




Lazio je tako prvenstvo okončao sa 74 boda, dva više od Intera kojega je do pobjede u Torinu odveo hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović koji je bio strijelac jedinog pogotka. Brozović je svladao domaćeg vratara Milinković-Savića u 37. minuti udarcem s više od 20 metara. Lopta nije išla u kut vrata, ali srpski je vratar lošije reagirao i dopustio vodstvo gostima. Brozoviću je to bio treći ovosezonski prvenstveni poogodak, a prvi nakon 10. rujna prošle godine kada je također zabio Torinu.