KOMENTARI NOGOMETAŠA

Lavina reakcija bivših i aktualnih nogometaša, Lovren: “Nogomet će u bliskoj budućnosti biti na rubu propasti”

Hina

Dejan Lovren/Foto REUTERS

Dejan Lovren/Foto REUTERS

"Nogomet će u bliskoj budućnosti biti na rubu propasti. Nitko ne razmišlja o široj slici, samo o financijskoj strani", napisao je hrvatski branič na Twitteru.



ZAGREB Brojni sadašnji i bivši nogometaši digli su glas protiv pokretanja Superlige, a među njima je i branič hrvatske nogometne reprezentacije i ruskog Zenita Dejan Lovren.


“Nogomet će u bliskoj budućnosti biti na rubu propasti. Nitko ne razmišlja o široj slici, samo o financijskoj strani”, napisao je hrvatski branič na Twitteru.


“Još uvijek vjerujem da možemo riješiti ovu neugodnu situaciju,” dodao je Lovren.




Bivši veznjak Real Madrida, Barcelone i Intera Portugalac Luis Figo oštro je kritizirao potez svojih bivših klubova.


“Ova takozvana ‘Superliga’ sve je samo ne super”, rekao je Portugalac.


“Ovaj pohlepni i bešćutni potez značio bi katastrofu za naše najmlađe, za ženski nogomet i širu nogometnu zajednicu samo da bi služio sebičnim vlasnicima, koji su davno prestali brinuti o svojim navijačima, tragično”, napisao je Figo na  twitteru.


Veznjak francuskog PSG-a Španjolac Ander Herrera rekao je da će ovaj projekt “ubiti snove navijača širom svijeta.”


“Zaljubio sam se u nogomet koji pripada navijačima, sanjao sam da vidim momčad koju volim kako se bori protiv najvećih. Ako će se pokrenuti Superliga, ti snovi su gotovi. Volim nogomet i ne mogu više šutjeti”, rekao je španjolski veznjak.


Bivši njemački reprezentativac i veznjak Fenerbahčea Mesut Özil napisao je na Twitteru kako ne vidi nikakav smisao u pokretanju Superlige.


“Djeca sanjaju o osvajanju naslova svjetskog prvaka i pobjednika Lige prvaka, a ne neke Superligi,” napisao je Özil koji je u dresu njemačke vrste osvojio svjetski naslov 2014.


Oglasili su se i igrači Manchester Uniteda i Manchester Cityja Portugalci Bruno Fernandes i Joao Cancelo koji su na Instagramu podijelili objavu sunarodnjaka Daniela Podencea uz komentar ”Novac to ne može kupiti” i ”Moj čovjek”.


“Lopta. Muzika. San. Zidaneov volej… Kakin solo prodor… Liverpool u Ateni… Ole u Barceloni… Cris i Seedorf. Neke stvari stvarno ne možemo kupiti novcem, napisao je Podence na Twitteru.


Peterostruka osvajačica Lige prvaka u dresu Lyona Ada Hegerberg planove je nazvala pohlepnim.


“Odrasla sam voleći Ligu prvaka, a zatim sam igrala u Ligi prvakinja. Tada sam osvojila pet Liga prvkinja i postala vodeći golgeter svih vremena. To je naslijeđe. To je prošlost, sadašnjost i budućnost. Pohlepa nije budućnost,” napisala je norveška nogometašica.