NBA

Lakersi pobijedili Bogdanovićeve Jazzere, Celticsi bolji od Warriorsa u “revolveraškom” obračunu Tatuma i Curryja

Bojan Bogdanović i Kentavious Caldwell-Pope/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović i Kentavious Caldwell-Pope/Foto: REUTERS

I Lakersi i Jazzeri su igrali bez vrlo bitnih igrača iz početne petorke, no u produžetku se bolje snašla momčad iz Los Angelesa, dok je u Bostonu Tatum s 44 poena predvodio Celticse u pobjedi nad Warriorsima i Curryjem, koji je ubacio 47 poena.



RIJEKA U vrlo izjednačenoj utakmici Los Angeles Lakersi uspjeli su u produžetku nadigrati vodeći Utah Jazz, koji je upisao tek 15. poraz u 57 dosadašnjih utakmica.


Obje momčadi igrale su bez vrlo važnih igrača. Lakersi još uvijek čekaju da im se vrate nositelji igre LeBron James i Anthony Davis, dok su Jazzeri ovaj put bili bez Rudyja Goberta i Mike Conleyja jer obojica imaju problema s koljenom, a to im je bio i prvi put ove sezone da su propustili utakmicu. Osim njih, Utah je igrala i bez Donovana Mitchella, koji je ozlijedio gležanj u prethodnoj utakmici i neće ga biti još najmanje tjedan dana.


Takvu situaciju iskoristili su Andre Drummond, Kentavious Caldwell-Pope i Dennis Schröder, koji su predvodili Lakerse s 27, odnosno 25 poena svaki. Kod Jazzera je najbolji bio Jordan Clarkson s 27 poena, Joe Ingles i Ersan Ilyasova dodali su po 20, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio je neefikasnih 19 poena u 39 minuta igre, uz šut 5-15.




U Bostonu je bio veliki “revolveraški” okršaj između Jaysona Tatuma i Stepha Curryja. Tatum je za Celticse ubacio 44 poena, što mu je u tom segmentu druga najbolja utakmica karijere, a Curry je odgovorio s 47 poena, od čega čak 33 u tricama (šut za tri 11-19).


Pobjedu su u neizvjesnoj završnici uzeli Boston Celticsi, što im je sada šesto uzastopno slavlje i čini se da su im se “kockice posložile” u pravo vrijeme jer sada su se popeli na četvrto mjesto Istoka, koje će pokušati zadržati do doigravanja.


Od hrvatskih igrača još su nastupili Dario Šarić i Luka Šamanić, i to u međusobnom ogledu Sunsa i Spursa. Začuđujuće, 10. Spursi su uvjerljivo slavili protiv drugih Sunsa iako su igrali bez nekoliko bitnih igrača, uključujući najboljeg strijelca DeMara DeRozana, ali svejedno su uspjeli nanijeti Sunsima prvi poraz na domaćem terenu nakon 10 uzastopnih pobjeda.


Za oslabljene Spurse Šamanić je uskočio u početnu petorku, ali igrao je najmanje od svih startera, samo 16 minuta. Nije ubilježio niti jedan koš ili skok, nego samo jednu asistenciju, ukradenu loptu i dvije blokade. Puno bolji nije bio niti Šarić, koji je igrao samo devet minuta te upisao dva poena, dva skoka i dvije asistencije.


Rezultati:


LA Lakers – Utah 127:115 (produžetak)
Chicago – Cleveland 106:96
Washington – Detroit 121:100
Boston – Golden State 119:114
Milwaukee – Memphis 115:128
Phoenix – San Antonio 85:111