AUSTRALAC NESIGURAN OKO SVOJE KARIJERE

Kyrgios progovorio o svojem mentalnom zdravlju: “Svaki put kada odem na turnir, nešto mi govori da mi je možda i posljednji”

Portal Novi list

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

"Zbog ovog sporta sam završio na mračnoj strani, mentalno mi je bilo teško, stalno su me kritizirali..."



RIJEKA Australski tenisač Nick Kyrgios govorio je o svojem mentalnom zdravlju uoči turnira u Washingtonu te je izjavio da se osjeća kao da mu je svaki turnir posljednji.


Kyrgiosu će Washington biti peti turnir ove sezone, a izjavio je da mu u međuvremenu uopće nije nedostajalo natjecati se.


“Iskreno, ne nedostaje mi toliko. Lijepo je vratiti se, naravno, pogotovo kada su u pitanju turniri gdje se osjećam dobro. Ipak, situacija je i dalje luda. Svaki put kada odem na turnir, nešto mi govori da mi je možda i posljednji. Tako je bilo u Atlanti… Ne znam što bih rekao, čudno se osjećam”, rekao je Kyrgios te spomenuo da ja imao problema s mentalnim zdravljem kao i Naomi Osaka.




“Igrao sam pet turnira u zadnje dvije godine, ali na društvenim mrežama se o meni priča stalno. Ako sam toliko loš za sport, zbog čega me toliko promoviraju? Ranije su izražavali mržnju prema meni, suočavao sam se s rasizmom… Nešto slično se događa i Naomi Osaka, sada je moderno pričati o mentalnom zdravlju, ali po mom mišljenju ono što sam ja proživio bilo je 20 puta gore. Zbog ovog sporta sam završio na mračnoj strani, mentalno mi je bilo teško, stalno su me kritizirali. Sada imam 26 godina, znam kako da se izborim sa svime”, izjavio je 77. tenisač svijeta.