PROMJENA FORMATA ZAVRŠNICE

Kup Krešimira Ćosića: zbog koronavirusa nije moguće organizirati “Final Eight”, HKS smislio rješenje

Portal Novi list

Upravni odbor HKS-a odlučio je da se umjesto "Final Eighta" igraju četiri utakmice četvrtzavršnice, dvije poluzavršnice i jedna utakmica same završnice, a pritom će Savez velik dio troškova preuzeti na sebe.RIJEKA Epidemija koronavirusa uzrokovala je brojne teškoće u brojnim sportovima u Hrvatskoj, pa tako i u košarci. Nakon mnogo odgoda utakmica i promjena u kalendaru, HKS je odlučio da ove sezone nije moguće organizirati ni “Final Eight” u Kupu Krešimića Ćosića, odnosno natjecanje u kojemu bi na istom mjestu igralo osam momčadi.


Upravni odbor HKS-a je stoga donio odluku da se umjesto “Final Eighta” završnica ove godine odvije na način da se igraju četiri utakmice četvrtzavršnice, dvije poluzavršnice i jedna utakmica same završnice, a pritom će Savez velik dio troškova preuzeti na sebe, uključujući i putne troškove gostujućih momčadi.


Što se samog sustava izmijenjene završnice tiče, za svaki se krug izvlače parovi. Utakmice četvrtzavršnice i poluzavršnice se igraju kod prvoizvučenog kluba. Finalna utakmica se igra na neutralnom terenu, izvlači se domaćinstvo, a o mjestu odigravanja utakmice odlučuje povjerenik natjecanja.
Utakmice četvrtzavršnice se moraju odigrati najkasnije do 3. veljače 2021., poluzavršnica se igra 10. veljače, a završna utakmica na neutralnom terenu 13. veljače 2021.


Podsjećamo, parovi četvrtzavršnice izvučeni su 18. siječnja, a Adria Oil Škrljevo igrat će protiv Cibone Zagreb. Ostali parovi su Vrijednosnice Osijek – Zadar, Zabok – Furnir, a Split će igrati protiv pobjednika Belišća i Hermes Analitice, koji se susreću 23. siječnja.