Već šesti naslov

Kuglačice Mlake nakon osvajanja još jednog naslova državnih prvakinja: “Do kada ćemo vladati? Nema nam granica”

Denis Frančišković

JOŠ JEDNOM NAJBOLJE - Kuglačice Mlake s Tončijem Mikcem i Loresom Agotićem

JOŠ JEDNOM NAJBOLJE - Kuglačice Mlake s Tončijem Mikcem i Loresom Agotićem

Mlada smo ekipa za kuglanje, a naše još mlađe cure su sve bolje i bolje. Tek dolazi vrijeme kad možemo biti još bolje - tvrdi igračica Mlake Marina Bašić Palković



RIJEKA Trijumfom kuglačica Mlake završena je još jedna sezona Prve lige, »mlakarice« su prvenstvo završile ispred Istre i Admirala, dok iz lige ispadaju Ogulin i Osijek ‘97. Rijeka je pak završila na solidnom četvrtom mjestu…
Ostaje neosporna činjenica i konstanta, vladarice domaće kuglačke scene i dalje su igračice nedodirljive Mlake kojima je ovo šesti naslov u posljednjih sedam sezona.


Klupske vitrine jednostavno su premale za ono što su »mlakarice« osvojile posljednjih godina pod vodstvom stručnog dvojca Tonči Mikac – Lores Agotić. Do najnovijeg trofeja došle su uz dvije izgubljene utakmice i dva boda prednosti ispred poravnatih Istre i Admirala, ali i velike borbe s brojnim koronaokolnostima. Naime, Ana Jambrović i Mađarica Anita Mehesz, dvije stožerne igračice, nisu previše igrale. No, zato je Valentina Gal proglašena igračicom prvenstva s prosjekom od 588 čunjeva. Milana Pavlic je pak petoplasirana s 571 čunjem. Mlaka je u poretku ekipa kao najbolja u prosjeku rušila 565 čunjeva.


Ponosne na sebe


– Bila je ovo luda sezona, ali hvala Bogu, sve je završilo na pozitivan način. Bilo je svega, ozljeda, korone i drugih okolnosti i obveza, ali uspjele smo zadržati prvo mjesto – kaže Ana Jambrović, jedna od stožernih igračica riječkog sastava, koja je odradila sedmu sezonu u Mlaki. – Vidi se kvaliteta, disciplina i rad. Ponosna sam na sve nas.
Prošle godine Riječanke su imale stopostotan učinak i završile ligu »neokrznute«. Ovosezonska dva poraza nisu bila previše zabrinjavajuća…




– Prošle godine bile smo bez poraza, sada imamo samo dva poraza od ekipa koje su u vrhu. Te dvije utakmice nisu nam mogle pomrsiti planove. Mlada smo ekipa i vjerujem da će sve ovo još dugo potrajati. A i naš podmladak je jako dobar i može nastaviti našim stazama – dodaje Jambrović.


Ništa međunarodnog


Ove godine izgleda neće biti ništa od međunarodnih natjecanja na kojima su Riječanke također imale zapaženih uspjeha.


– Izgleda da će Liga prvaka biti odgođena. Trebalo se igrati krajem svibnja u Njemačkoj. Svjetsko prvenstvo je početkom rujna u Sloveniji, ali izgleda da neće biti ništa niti od toga. Situacija je još gora u Njemačkoj i Austriji, one ne igraju ništa, niti treniraju. No, mi ćemo se spremati, ništa ne prepuštamo slučaju – zaključuje Jambrović, sedma igračica lige.


Marina Bašić Palković u klubu je već 18. godinu, kao i kapetanica Nika Grubišić.


– Sezona je bila teška, ali i dobra za nas. Ozljede, korona i poslovne obveze su nas prorijedile te smo se »krpali« svaku utakmicu. No, imamo kvalitetu, tako da se to nije previše osjetilo – kaže Bašić Palković. – Priliku je dobilo i dosta mladih igračica. Konkurencija je bila klasika, Admiral i Istra. Liga je ostala manje-više ista.


Ono što se nameće kao pitanje jest može li neki klub i kada prekinuti ovakvu dominaciju Riječanki.


– Do kada ćemo vladati u Hrvatskoj? Nema nam granica, ha, ha… Mlada smo ekipa za kuglanje, a naše još mlađe cure su sve bolje i bolje. Tek dolazi vrijeme kad možemo biti još bolje – znakovito zaključuje Marina Bašić Palković.