LIGA PRVAKA

Krznar uoči susreta trećeg pretkola: “Ispred nas je zahtjevna utakmica, Legija igra u sličnoj formaciji kao Rijeka”

Hina

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

"Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu i mi smo favoriti, tako ćemo se i postaviti", rekao je Damir Krznar.ZAGREB Trener Dinama Damir Krznar govorio je na tiskovnoj konferenciji uoči prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv poljske Legije u srijedu u Zagrebu.


“Ispred nas je zahtjevna utakmica, možda i najvažnija u ovom dijelu kvalifikacija. To je utakmica koja nas, ako sve bude uredu, vodi u play-off i time bi ispunili naš osnovni cilj, ulazak u skupine Europske lige,” kazao je Krznar.


Dinamov strateg je istaknuo kako je Legija kombinatorna momčad koja voli posjed lopte i nadmetanje.
“Legija je kombinatorna momčad koja voli posjed lopte i voli nadmetanje. U napadačkom dijelu su iznimno opasni, s dva beka visoko postavljena. Taj napadački dio je bolji dio Legije,” dodao je.


Modri su u zadnjem ligaškom kolu odigrali 3-3 protiv Rijeke koja igra u sličnoj formaciji kao i poljski sastav.


“Legija igra u sličnoj formaciji kao Rijeka i bila je to prilika da se adaptiramo na Legiju kroz Rijeku, Što se tiče napada možemo biti zadovoljni, no bilo je tu i individualnih grešaka koje su nas koštale boljeg rezultata. Međutim, s fazom napada, s posjedom lopte, s progresijom možemo biti zadovoljni. Naravno, protiv Legije će biti drugačija utakmica.”


Krznar je istaknuo kako je zadovoljan Dinamovim izgledom, ali ne i rezultatima koje postiže.


“Pružili smo nekoliko dobrih partija, još nije sve sjelo na svoje mjesto. No bilo bi ludo da je,” kazao je.


Prokomentirao je i činjenicu da je poljski trener Czeslaw Michniewicz odmarao prvu momčad u zadnjem susretu.


“Teško je to komentirati, samo trener te momčadi zna u kakvom su fizičkom i psihičkom stanju igrači. Koliko su se potrošili…, a što se tiče rezultata mi svaku utakmicu idemo na pobjedu i mi smo favoriti, tako ćemo se i postaviti.


U slučaju pobjede Dinamo bi u zadnjoj kvalifikacijskoj rundi mogao igrati protiv Crvene zvezde koja prije toga mora pobijediti Šerif.


“Dečki su izuzetno fokusirani na iduću utakmicu, Sada je važna samo Legija,” zaključio je Krznar.