PRVA HNL

Krznar nakon derbija: “Ne možemo biti zadovoljni, ali rezultat je realan”, Tramezzani: “Igrali smo s karakterom”

Portal Novi list

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

"Hajduk je u prvom poluvremenu bio dominantniji, bez obzira na naše vodstvo. U drugom poluvremenu smo bolje kontrolirali utakmicu, čestitam igračima s obzirom na umor i potrošnju kakve imamo. Zadnjih 15-20 minuta smo dominirali, bili blizu pogotka, ali da smo ga i zabili, možda ne bi bilo realno", rekao je trener Dinama.



SPLIT Dvoboj nogometaša Hajduka i Dinama, koji je u srijedu odigran na Poljudu završio je 1:1 (1:1), a radilo se o zaostaloj utakmici 22. kola Prve HNL. U vrlo sadržajnoj utakmici Splićani su po prvi put ove sezone uspjeli uzeti bod, nakon što je Dinamo slavio tri puta.


“Ne možemo biti zadovoljni, tražili smo pobjedu. Rezultat je ipak sasvim realan. Hajduk je u prvom poluvremenu bio dominantniji, bez obzira na naše vodstvo. U drugom poluvremenu smo bolje kontrolirali utakmicu, čestitam igračima s obzirom na umor i potrošnju kakve imamo. Zadnjih 15-20 minuta smo dominirali, bili blizu pogotka, ali da smo ga i zabili, možda ne bi bilo realno”, rekao je trener Dinama.


“Strpljivo smo stajali u bloku, a utakmica se u zadnjih 20-ak minuta pretvorila u ‘run-and-gun’. I Hajduk i mi smo tražili pobjedu, bilo je tu puno trke i jurnjave, na kraju je od 20 igrača 18 leglo na pod, što nas može veseliti. To znači da su išli do zadnjih granica. Ovo je bila utakmica viška, da tako kažem, dobili smo bod i sad sa sedam bodova prednosti sve je i dalje pod našom kontrolom“, dodao je.




“Zadovoljan sam pristupom svoje momčadi te karakterom i mentalitetom koje su pokazali. Reagirali smo odmah nakon primljenog gola i to je pokazatelj pozitivnog mentaliteta. Moram reći da su me iznenadili moji igrači. Možda sam u prošlosti trenirao bolje igrače, ali svaka im čast. Oni su prije svega muškarci i uvijek pokušavaju izvući maksimum, a to je za mene kao trenera najvažnije”, smatra trener Hajduka Paolo Tramezzani.


“Drugo poluvrijeme je bilo kao tenis. Jedan udarac naš, jedan njihov. Pokušali smo prijetiti iz tranzicije, kao i oni. Izgledali smo dobro i u drugom poluvremenu, pokušali smo i riskirati, no moji igrači se ionako u svakoj utakmici trude do kraja. Imali smo tu šansu Diamantakosa, ali na kraju sam zadovoljan”, zaključio je trener Hajduka.