PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE

Krovinović najavio prvu utakmicu protiv Vitorije Guimaraes: “Lud grad, ludi navijači, ali i mi imamo takve”

Zlatko Horvat

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Voljeli bismo uoči uzvrata steći prednost, ali igramo protiv vrlo dobre momčadi. Ali i mi smo kvalitetni. Tu sam deset mjeseci. Mislim da imamo bolje rezultate na gostovanjima nego na domaćem terenu - kaže Valdas Dambrauskas



SPLIT – Pred nogometašima Hajduka je prvi europski ispit ove sezone. U prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige Bijeli večeras (21 sat) dočekuju portugalsku Vitoriju Guimaraes.


– Voljeli bismo uoči uzvrata steći prednost, ali igramo protiv vrlo dobre momčadi. Ali i mi smo kvalitetni. Tu sam deset mjeseci. Mislim da imamo bolje rezultate na gostovanjima nego na domaćem terenu – kaže Valdas Dambrauskas, trener Hajduka.


Za nastup konkurira nigerijski stoper Awaziem.




– Chido je veliko pojačanje. Ima dosta iskustva. Do sada je odradio dva treninga. Sretni smo što je došao. Trebat će mu vremena za prilagodbu, ali konkurira za nastup. Fossati nije spreman za nastup, a nema ni Nikole Kalinića. No, ovakve utakmice su najlakše za trenera. Svi žele igrati. Nema ništa ljepše nego kada istrčiš na Poljud, a navijači pjevaju. Naš posao je da im se odužimo – dodao je Dambrauskas.


Jota Silva: Mi smo Vitoria

 


Krilni napadač Vitorije iz Guimaraesa Jota Silva (23) rekao je da će utakmica protiv Hajduka na Poljudu biti teška, ali da njegova momčad želi pobijediti.


– Hajduk je jako kompliciran protivnik, to je veliko ime u Hrvatskoj. Bit će to zahtjevna utakmica, ali spremni smo. Mi smo Vitoria pa idemo ondje po veliki rezultat, po pobjedu – rekao je Silva.

Filip Krovinović bit će važan adut Hajduka.


– Jako su dobra ekipa. Ulazimo s respektom. Moramo ući dobro u utakmicu, dati sve od sebe. Dvije su utakmice. Moramo se fokusirati na splitsku, a onda ćemo razmišljati o uzvratu. Imaju dobar vezni red. Sa Semedom sam bio u Benfici. Protiv Tiaga sam igrao u Championshipu. Trebamo ih napasti bez straha, imat ćemo odličnu potporu. Guimaraes živi za nogomet. Strastveni su navijači. U prošloj utakmici su imali problema s policijom. Lud grad, ludi navijači, ali i mi imamo takve – rekao je veznjak Filip Krovinović.


Što može Hajduk u Europi?


– Svaka europska utakmica je novi izazov za Hajduk. Atmosfera je odlična. Godinu dana smo skupa, još smo bolja klapa. Vjerujem u sve. Jedva čekamo da krene utakmica. Gol? Volio bih zabiti, ali najvažnije je da pobijedimo.


Ispadanja Rijeke i Osijeka upozorenje su za Hajduk.


– Sigurno, ali prošle godine na početku smo mislili da se svijet srušio. U prva dva kola osvojili smo bod, ispali od Tobola, a na kraju da smo bili u nekim utakmicama pametniji, mogli smo doći do titule – zaključio je Krovinović.


Susret bi trebali početi, u formaciji 4-2-3-1, Lovre Kalinić, Mikanović, Simić, Elez, Meljnjak, Vuković, Grgić, Sahiti, Krovinović, Biuk i Livaja.