14. izdanje

Krk Kup okupio 600 mladih karatista iz cijele zemlje

Mladen Trinajstić

Foto Karate klub Krk Croatia

Foto Karate klub Krk Croatia

U organizaciji Karate kluba Krk Croatia u dvorani OŠ Malinska-Dubašnica 14. put je održano natjecanje u karateu.



U dvorani osnovne škole Malinska-Dubašnica održan 14. Krk Kup, natjecanje u karateu koje se redovito upriličuje još od 2009. godine, okupilo je preko šest stotina natjecatelja iz cijele naše zemlje.


Organizaciju i domaćinstvo sportske manifestacije kojom se zorno potvrđuje popularnost karatea na otoku Krku potpisuju predstavnici Karate kluba Krk Croatia (3Kcro) kojima su i ovog puta sponzorskom podrškom u njihovim nastojanjima pripomogle i brojne otočne tvrtke.


Kako nam je po završenom natjecanju predstavio predsjednik i trener otočnog karate kluba Samuel Roksandić, najuspješniji klub sveukupno i u kumitama bio je KK Champion iz Rijeke, dok su u katama naslov najboljih ponijeli karataši SSK-a Kondura iz Siska.




Foto Karate klub Krk Croatia


Karataši iz 3KCro kluba osvojili su brojne medalje pa su tako u disciplini kumite pojedinačno »zasjali« Lorenzo Aaron Zaldana (srebro), David Rimbaldo (bronca), Ino Šimić (zlato), Luka Šimanić (bronca), Leon Burnić (srebro), Vanessa Kukrika (bronca), Doria Maraž (zlato), Lucija Bagara (srebro), Haris Ibrahimović (bronca), Adrian Badurina (bronca), Emin Huskić (bronca), Karmen Šajatović i Elias Josip Rudman (zlato), Lucija Rafaj i Matija Božić (bronca) te zlatni Niko Depikolzvane.


Čestitke svim mladim sportašima uputilo je vodstvo krčkog karate kluba, napominjući da cilj Krk Kupa nije isključivo natjecanje, već i susretanje sportaša svih generacija, druženje i ponajviše promocija zdravog načina života od malih nogu.


Krk Kup podržali su Općina Malinska-Dubašnica i njezin TZ, općine Punat, Omišalj i Dobrinj te tvrtka Vitus.


Organizatori su zahvale ovim putem uputili i brojnim ugostiteljima koji su se priključili događanju, ponudivši tog dana popuste i prigodne menije sudionicima natjecanja.