Svjetski kup

Kriechmayr pobjednik drugog spusta u Wengenu, Odermatt dodatno povećao prednost u ukupnom redoslijedu

Hina

Vincent Kriechmayr/Foto REUTERS

Vincent Kriechmayr/Foto REUTERS

Za Austrijanca je to jubilarna deseta pobjeda u Svjetskom kupu. Do sada je šest puta bio najbrži na utrkama super-veleslaloma, dok mu je ovo slavlje bilo četvrto spustaško.WENGEN Vincent Kriechmayr, 30-godišnji austrijski skijaš, pobjednik je drugog spusta Svjetskog kupa koji se vozio u švicarskom Wengenu.


Za Austrijanca je to jubilarna deseta pobjeda u Svjetskom kupu. Do sada je šest puta bio najbrži na utrkama super-veleslaloma, dok mu je ovo slavlje bilo četvrto spustaško.


Drugo mjesto u subotu je osvojio Švicarac Beat Feuz s 34 stotinke slabijim vremenom. Feuz je, inače, dan ranije bio treći na Lauberhorn stazi. U subotu se, pak, na postolje još popeo trećeplasirani Talijan Dominik Paris (zaostatak od 44 stotinke).
Četvrti je bio još jedan domaći skijaš, Marco Odermatt, koji je dan ranije bio drugi, a pobjednik utrke u petak, Norvežanin Kilde, dan kasnije je završio kao deveti sa skoro sekundom minusa u odnosu na pobjednika Kriechmayra.


Treba naglasiti kako se ove subote, po posljednji put, na stazi u utrci Svjetskog kupa pojavio Švicarac Carlo Janka. Ovaj 35-godišnjak je jednom osvojio veliki Kristalni globus Svjetskog kupa (2010. godine), a u veleslalomu je bio i olimpijski pobjednik i svjetski prvak tijekom uspješne karijere.


Velika je gužva u redoslijedu spusta Svjetskog kupa. Najbolji je Talijan Paris (316 bodova), a slijede Kilde i Feuz (po 305 bodova), dok Mayer ima 302.


U ukupnom redoslijedu Marco Odermatt je dodatno povećao prednost. Švicarac ima 1075 bodova, a prva pratnja mu je Kilde sa 685 bodova.


U nedjelju je Wengen domaćin novog slaloma Svjetskog kupa za skijaše.