Pripreme za nove podvige

Kreće nova sezona CRO-GYM gimnastičarske lige, Tin Srbić: “Ovo je dobra priprema za Olimpijske igre”

Hina

Tin Srbić

Tin Srbić

„Jako dobra stvar je da smo pokrenuli ovo naše interno natjecanje. Kakva je bila prošla godina i kako je krenula ova s otkazivanjem natjecanja, ovo nam treba da ostanemo u nekoj natjecateljskoj formi", rekao je Srbić.



ZAGREB Nakon nešto više od mjesec dana i velikih uspjeha na Europskom prvenstvu u Mersinu na kojemu je hrvatska muška gimnastička reprezentacija osvojila tri srebra, gimnastičari u subotu otvaraju novu sezonu.


U Sportskom centru Lučko kreće druga sezona CRO-GYM lige, natjecanja Hrvatskog gimnastičkog saveza koje okuplja naše najbolje seniore i juniore. Ove godine održati će se 6 kola ovog natjecanja, po dva u Zagrebu, Osijeku i Nedelišću, a sutrašnje 1. kolo biti će ujedno i kontrolno za izbor reprezentacije za Svjetski kup u Dohi (10.-13. ožujka).


Podsjetimo, prvi turnir SK trebao se održati u Bakuu 4.-7. ožujka, ali je otkazan zbog pandemije COVID-19. No, Doha je i dalje u planu Svjetske gimnastičke federacije.




Za sada su sigurni putnici za Dohu Tin Srbić (preča), Filip Ude (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (tlo). Svi drugi sutra će tražiti svoju priliku.


„Jako dobra stvar je da smo pokrenuli ovo naše interno natjecanje. Kakva je bila prošla godina i kako je krenula ova s otkazivanjem natjecanja, ovo nam treba da ostanemo u nekoj natjecateljskoj formi. Meni je sutrašnje kolo priprema za Dohu koja još nije otkazana i vjerujem da će se održati. Samim time Doha mi je onda priprema za Europsko prvenstvo u Baselu koje je u travnju i koje isto još uvijek stoji u kalendaru. A sve to je priprema za Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da će sve ići po planu. Radujem se sutrašnjem natjecanju, jako nam je potrebno“, najavio je natjecanje u svojoj dvorani aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči Tin Srbić.


Prošlogodišnji ukupni pobjednici CRO-GYM lige bili su senior Filip Ude i junior Liam Rabić.