OŠK Omišalj

Krčki četvrtoligaš s novim trenerom želi napraviti korak više: “Htio sam se odmoriti, ali kopkalo me…”

Valentina Prokić

NOVI IZAZOV - Branko Panić, trener OŠK Omišlja/Foto V. PROKIĆ

NOVI IZAZOV - Branko Panić, trener OŠK Omišlja/Foto V. PROKIĆ

U klubu imaju ambicije, ulaže se u infrastrukturu, u omladinski pogon i u seniorsku momčad s kojom žele napraviti iskorak. Mene je to privuklo, želio sam napredovati - kaže novi trener Branko Panić



OMIŠALJ Nogometaši OŠK Omišlja i Krka odigrali su prvi susjedski derbi pod vodstvom novih trenera. OŠK je nakon odlaska Nevia Malatestinića preuzeo Branko Panić, bivši trener Nehaja, dok je kormilo trećeligaša Krka preuzeo Igor Tkalčević, povratnik s Bliskog istoka i svojedobno igrač Rijeke. Očekivano Krk je pobijedio, no četvrtoligaš OŠK je pokazao da je unatoč tek drugom tjednu priprema na dobrom putu.


Branko Panić po završetku turbulentne sezone u Naprijedu, u kojoj je malo nakon starta preuzeo ulogu glavnog trenera zbog odlaska Nevena Strukana, zahvalio se upravi hreljinskog kluba i odlučio malo odmoriti. No, odmor je trajao samo mjesec dana.


Dva pojačanja


– Ahmad Sharbini me zvao odmah nakon završetka sezone i rekao mi kako OŠK ima ambicije za ulazak u viši rang. U tom trenutku sam rekao da je stresna sezona iza mene i da bih se odmorio. No, kopkalo me to i nakon što sam maksimalno iskoristio mjesec dana odmora ipak smo se dogovorili. Razlog je ponajprije to što u klubu imaju ambicije, ulaže se u infrastrukturu, u omladinski pogon i u seniorsku momčad s kojom žele napraviti iskorak. Mene je to privuklo, želio sam napredovati u odnosu na lani gdje je smo imali tešku borbu za ostanak. Bilo mi je važno da postoje ambicije i želja – pojasnio je Panić razloge svog dolaska u Omišalj.




Svaki trener pa tako i Panić volio bi imati svih 20 igrača na raspolaganju na početku priprema, no, to je u nižim ligama teško izvedivo. Sportski direktor Ahmad Sharbini zasad je doveo dvojicu igrača, Marka Miculinića i Patrika Gundića iz Grobničana.


– Nismo još zatvorili roster, trebaju nam jedan ili dva mlađa igrača, ali ne za broj, već da ozbiljno konkuriraju za početni sastav. Želim zaoštriti konkurenciju, tako da se niti jedan igrač ne opusti – naglašava Panić.


Oporavak Škode


Ahmad Sharbini je, ne samo sportski direktor, već i jedan od stožernih igrača OŠK-a.


– Želimo u ligu više, ako ne već ove, onda iduće sezone. Mislim da je momčad dobra i da će biti još bolja. Imamo dvije, tri želje, ako se »otvori« reagirat ćemo. Trebaju nam igrači zaštićenog godišta, a dobro bi nam došao i jedan napadač, da mene malo zamijeni – kaže kroz smijeh direktor Sharbini čiji je mlađi brat Anas također dio OŠK-ove momčadi, no trenutno je van stroja zbog rupture mišića lista.


– Najveće pojačanje će nam biti povratak oporavljenog Renata Škode koji je lani slomio ključnu kost u dvoboju s juniorima Rijeke. Vidjet ćemo i kakva je situacija s Miculinićevim koljenom idućeg tjedna. Nadam se da će svi oni biti brzo na raspolaganju treneru – dodao je sportski direktor.


GROBNIČKA VEZA – Patrik Gundić, Ahmad Sharbini i Marko Miculinić/Foto V. PROKIĆ


Predsjednik Nikola Turčić također je nazočio prijateljskom dvoboju s Krkom, no kako sam kaže bolje je da pričaju drugi.


– Trener i sportski direktor su tu da pričaju o momčadi. Dok sve ide glatko, ja ne trebam ništa govoriti. Kad zapne, onda je tu predsjednik da reagira – zadovoljno je komentirao Turčić.