Treća HNL Zapad

Kraljevica u tvrdoj utakmici pobijedila Nehaj, Jakov Mendrila joker

Valentina Prokić

VRIJEDNA POBJEDA - Slavlje nogometaša Kraljevice u dvoboju s Nehajem/Foto V. PROKIĆ

VRIJEDNA POBJEDA - Slavlje nogometaša Kraljevice u dvoboju s Nehajem/Foto V. PROKIĆ

Mendrila je na kraju bio Kuroltov joker s klupe jer je u igru ušao samo sedam minuta prije nego što je presudio Senjanima



KRALJEVICA Utakmica 9. kola Treće HNL Zapad: Kraljevica – Nehaj 2:1 (1:0). Stadion Milan Minta Ružić. Gledatelja: 80. Sudac: Saša Piljić (Rijeka) 6. Pomoćnici: Perkov (Rijeka) i Tonković (Otočac). Strijelci: 1:0 F. Znamenaček (10’), 1:1 Matijević (57’), 2:1 Mendrila (73’). Žuti kartoni: Burul, Mohorić, F. Znamenaček (Kraljevica), Vukelić, Hajdini (Nehaj).


KRALJEVICA: Srok 6, Depeder 6, Mohorić 6, Petrinović 6,5, Kocijan 6, B. Znamenaček 6,5, F. Znamenaček 6,5 (od 89’ Paljokaj -), Stanišić 6 (od 86’ Ribarić -), Burul 6, Tarle 6 (od 66’ Mendrila 6,5), Franko 5,5 (od 66’ Čabrijan 6).


NEHAJ: Godinić 6, Rončević 6, Svast 6 (od 86’ Tomljanović -), Pejanović 5,5 (od 46’ Matijević 6), Lagumdžija 6, Hodak 6, Svast, Vuković 5,5 (od 58’ Hajdini 6), Vukelić 6 (od 70’ Dabac 5,5), Buqaj 5,5, Tomac 5,5.




Nogometaši Kraljevice u čvrstoj i tvrdoj utakmici su na domaćem travnjaku pobijedili senjski Nehaj 2:1. Odlučujući trenutak dogodio se u 73. minuti kada je Filip Znamenaček ubacio iz kornera, a Jakov Mendrila glavom iz blizine pospremio loptu u mrežu za konačnih 2:1. Mendrila je na kraju bio Kuroltov joker s klupe jer je u igru ušao samo sedam minuta prije nego što je presudio Senjanima.


Od prve minute bilo je izvjesno da obje momčadi traže bodove. Igralo se živo, brzo, ali i čvrsto što je izazvalo i nekoliko iskrenja među igračima kada su bili u pitanju startevi u žaru borbe. Kraljevičani su rano poveli. Prvo je u 7. minuti Borna Znamenaček pogodio prečku udarcem sa 17 metara, da bi tri minute kasnije Filip Znamenaček iz vrlo slične pozicije loptu poslao u mrežu ispod prečke za 1:0.


Nastavak nije donio toliko prilika, ali nakon što je Petrinović neometan iz blizine propustio matirati Godinića u 53. minuti, kazna je stigla nakon samo četiri minute. Vukelić je poslao loptu slijeva na desnu stranu za Matijevića čiji je udarac bio nešto slabiji, no Srok je bio na drugoj strani, a loptu je do mreže samo otpratio Tomac. Inače, i Matijević je bio svojevrsni joker s klupe trenera Lopca, jer je u igru ušao na poluvremenu. No, nakon vodećeg pogotka Mendrile, goti više nisu uspjevali ugroziti Sroka, dok je u 77. minuti Čabrijan pokušao iznenaditi Godinića, ali je senjski vratar loptu odbio u korner.