Ligue 1

Kovačev Monaco upisao četvrtu pobjedu u posljednjih pet kola, Majer asistirao u pobjedi Rennesa

Hina

Sofiane Diop (Monaco)/Foto REUTERS

Sofiane Diop (Monaco)/Foto REUTERS

Pobjedu je ostvario i Rennes koji je protiv Strasbourga slavio sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Naif Aguerd u 82. minuti na asistenciju Lovre Majera.



MONACO U susretu 11. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco, kojeg vodi Niko Kovač, je pobijedio Montpellier sa 3-1 upisavši četvrtu pobjedu u posljednjih pet kola.


Monaco je poveo u 12. minuti preko Kevina Vollanda, a pet minuta kasnije Wissam Ben Yedder je zabio za 2-0. Gelson Martins je u 61. povisio na 3-0, da bi Teji Savanier smanjio iz kaznenog udarca u 81. minuti.


Pobjedu je ostvario i Rennes koji je protiv Strasbourga slavio sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Naif Aguerd u 82. minuti na asistenciju Lovre Majera.




Bivši veznjak zagrebačkog Dinama ušao je u igru u 78. minuti, a četiri minute kasnije je asistirao za pobjedu. Lens je bio uvjerljiv protiv Metza i pobjedom 4-1 vratio se na drugo mjesto na ljestvici. Dva gola je zabio Said (14, 37), a po jednog Ganago (83) i Frankowski (90), dok je za goste zabio de Preville (33).


Nica je pobijedila Lyon sa 3-2 premda su gosti do 80. minute vodili sa 2-0. “Lavovi” su poveli u 35. minuti golom Karla Toka Ekambija, a na 2-0 je povisio Houssem Aouar u 68. minuti.


Gosti su do 80. minute držali dva gola prednosti, no u posljednjih 10 minuta sve su prosuli. U 81. minuti je smanjio Youcef Atal, a četiti minute kasnije Lyon je ostao s igračem manje nakon što je isključen Tino Kadewere.


Izjednačio je Andy Delort u 89. minuti iz kaznenog udarca, a u drugoj minuti nadoknade Evann Guessand je zabio za 3-2 i veliki preokret.


Večeras je još na rasporedu derbi između Marseillea i PSG-a.


Na ljestvici vodi PSG sa 27 bodova, Lens je drugi sa šest bodova manje, Nica ima 19, a Rennes 18 bodova.