Europska liga

Kovačev Monaco slavio protiv Sturma, poraz Barišića, remi Jakića

Hina

Niko Kovač i Wissam Ben Yedder/Foto REUTERS

Niko Kovač i Wissam Ben Yedder/Foto REUTERS

Pogodak odluke zabio je Krepin Diatta u 66. minuti. Bila je to tek druga pobjeda momčadi iz Kneževine u zadnjih sedam susreta



ZAGREB Nogometaši Monaca, koje vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, otvorili su nastup u Europskoj ligi pobjedom 1-0 protiv Sturma u susretu 1. kola B skupine.


Pogodak odluke zabio je Krepin Diatta u 66. minuti. Bila je to tek druga pobjeda momčadi iz Kneževine u zadnjih sedam susreta.


U drugom susretu PSV Eindhoven i Real Sociedad su odigrali 2-2. Domaćin je poveo, Španjolci su okrenuli rezultat s dva gola, da bi PSV ipak osvojio bod. PSV je poveo u 32. minuti golom Gotzea, no gosti su u idućih sedam minuta okrenuli rzultat preko Januzaja (34) i Isaka (39). Na 2-2 je izjednačio Gakpo (54).




U dvoboju A skupine Lyon je na stadionu Ibrox pobijedio Rangers sa 2-0.


Gosti su poveli u 23. minuti golom Karla Toka Ekambija, a na 2-0 je povisio Slimani u 55. minuti. Francuzi su pritom imali mnogo sreće. Igrači Lyona su dva puta pucali prema suparničkom golu, no obrana Rangersa je oba puta odbijala loptu, no u trećem pokušaju je pucao Slimani, lopta je pogodila Goldsona te se odbila u Taverniera pa u gol. Za Rangers je cijeli susret odigrao Borna Barišić.


U drugom susretu iz ove skupine Brondby i praška Sparta su odigrali bez golova. Josip Radošević je za Brondby odigrao cijeli susret, dok je Marko Divković ušao u igru u 69. minuti.


Eintracht i Fenerbahče su u dvoboju D skupine odigrali 1-1. Turci su poveli u 10. minuti golom Mesuta Ozila, a izjednačio je Lammers u 41. minuti. Kristijan Jakić je odigrao cijeli susret za njemački sastav, a u posljednjim trenucima je dobio žuti karton.


U derbiju 1. kola C skupine Leicester City i Napoli su odigrali odličnu utakmicu. Domaćin je vodio 2-0, no Talijani su uspjeli izvući remi. Ayoze Perez je doveo “lisice” u vodstvo u 9. minuti, a na 2-0 je povisio Barnes u 64. minuti. Nadu gostima vratio je Osimhen u 69. minuti, a isti je igrač u 87. zabio za 2-2.