Slavlje u Zadru

Košarkaši Zadra razbili Split pred krcatim tribinama Krešinog doma za naslov prvaka Hrvatske, Božić upisao “triple-double”

Portal Novilist.hr

Foto L. JELIČIĆ

Foto L. JELIČIĆ

Finalna utakmica riješena je već nakon prvog poluvremena. Zadrani su prvu četvrtinu dobili 27:17, a potom su dodatno povećali prednost i na odmor se otišlo s čak 51:26 za domaćina



ZADAR Košarkaši Zadra četvrti put u svojoj povijesti postali su prvaci Hrvatske. U finalnoj su seriji svladali Split 3:0, nakon što su prvo dva puta slavili na Gripama, a onda večeras u krcatom Krešinom domu uvjerljivo pobijedili 99:62 (27:17, 24:9, 18:10, 30:26).


Splitu je ovo bilo već osmo izgubljeno finale. No, po tom pitanju i dalje rekorderi ostaju košarkaši Zadra koji su čak dvanaest puta u povijesti gubili finalnu seriju. Bila je ovo ujedno repriza finala od prije dvije sezone, a i tada je Zadar bio bolji od Splita.


Finalna utakmica riješena je već nakon prvog poluvremena. Zadrani su prvu četvrtinu dobili 27:17, a potom su dodatno povećali prednost i na odmor se otišlo s čak 51:26 za domaćina.




Sjajnu je partiju za Zadrane ostvario Luka Božić koji je upisao ‘triple-double’ učinak, postigao je 16 poena uz 13 skokova i 11 asistencija. Dario Drežnjak je ubacio 19 koševa.