HT Premijer liga

Košarkaši Škrljeva u šestom kolu upisali prvu pobjedu, u Mavrincima se napokon lakše diše

Katarina Blažević

Dino Cinac i Karlo Uljarević pokušavaju zaustaviti napad Sandra Antunovića i Griffina Rammea/Foto M. LEVAK

Dino Cinac i Karlo Uljarević pokušavaju zaustaviti napad Sandra Antunovića i Griffina Rammea/Foto M. LEVAK

Bilo je dramatično u završnici, Ramme je skoro uprskao stvar pogrešnim dodavanjem, ali je Karlo Uljarević pri rezultatu 90:88, samo pet sekundi prije kraja, promašio šut za tri poena



MAVRINCI Košarkaši DepoLink Škrljeva u šestom su prvenstvenom kolu upisali prvu pobjedu, u Mavrincima se napokon lakše diše… Bio je to derbi davljenika, a samim time i očekivano egal utakmica, iako je domaćin ipak veći dio susreta bio bolja momčad. Goričani su tek zahvaljujući povremenim naletima pokušavali preokrenuti i odvojiti se, ali nisu imali više od “plus pet”.


I bilo je dramatično u samoj završnici, Ramme je skoro uprskao stvar pogrešnim dodavanjem, ali je Uljarević, srećom za Zelene, pri rezultatu 90:88, samo pet sekundi prije kraja, promašio šut za tri poena, a samim time i pobjedu.


DepoLink Škrljevo – Gorica 92:88

Susret 6. kola HT Premijer lige košarkaša: DepoLink Škrljevo – Gorica 92:88 (27:19, 22:29, 26:19, 17:21). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 150. Suci: Hordov (Zadar), Stanković (Rijeka) i Modrić (Zadar).




DEPOLINK ŠKRLJEVO: Bešić, Jelić 3 (1-1), Barišić 10 (2-2), Bart 7, Kujundžić 5 (1-2), Rajčić 21 (5-6), Antunović 23 (2-2), Ramme 18 (3-3), Smojver, Butorac 5, Ćošić.


GORICA: Uljarević 27 (3-3), Jelenković 7 (1-1), Perica, Mašić 6, Oštrić, Cinac 12 (8-8), Batur 12 (1-1), Majić 4 (2-2), Nakić-Vojnović 9, Miloloža, Sokol, Porobić 11 (2-2).

Zeleni su se na startu utakmice lako snalazili protiv niske petorke Gorice, kod koje je točno dva metra visoki Cinac, bivši igrač Kvarnera 2010, imao ulogu centra. Uz njega su startala i trojica bivših Zelenih, Jelenković, Uljarević i Batur. Trener domaćih je, pak, krenuo sa standardnom petorkom, uz jedino eventualno iznenađenje u vidu 18-godišnjeg Butorca na bekovskoj poziciji. A iznenađenje je bilo i što se u zapisniku našao Luka Barišić, krilo kojeg su Zeleni potpisali proteklih dana u nedostatku igrača na visokim pozicijama nakon ozljede Obukwelua.


Odlično otvaranje


Krenuli su Zeleni agresivno, Antunović s dva prekršaja na Cincu, koji je i pomalo teatralno padao, dok se mladi Butorac dobro snalazio u ulozi čuvanja Jelenkovića, prošlogodišnjeg MVP-ja regularnog dijela prvenstva. Upravo je Butorac pogodio za vodstvo 5:4 na samom početku, ponešto kasnije i za 9:6, a nakon što su Goričani dodali dva poena, krenula je dominacija Škrljeva. Zeleni su bili precizne ruke, a pomoć su imali i u slaboj obrani Goričana. U prvoj četvrtini domaći su promašili tek jedan šut iz igre (11/12), serijom 13:2 na krilima sjajnog Rajčića (10 njegovih poena, tri trice) otišli su na visokih “plus 12” (22:10).



Potom su gosti ubrzali igru, ulaskom Nakić-Vojnovića bolje su se snalazili pod košem i počeli sve više približavati suparnicima (serija 10:3 za 30:29), koji su se nakon dobre prve četvrtine previše opustili. Bilo je tu nekoliko izgubljenih lopti, a razigrao se i bivši Škrljevčanin Batur, koji je prvi put preokrenuo rezultat (32:35). Jedna trica Barta i dvije Antunovića vraćaju domaćinu minimalnu prednost (41:40), a s i istom se razlikom otišlo i na veliki odmor.


Nakon poena Porobića za 53:56, Ramme i Rajčić su odlučili uzeti stvari u svoje ruke, kapetan je svojom četvrtom tricom na sredini treće četvrtine zaključio seriju 10:0 (66:58). Ali uzvratio je i Uljarević za šest poena (70:67), da bi potom Zeleni opet pritisnuli u obrani, a Bart, Antunović i Ramme donijeli osam poena prednosti (75:67).


Novopridošli Barišić se dobro snalazio pored gorostasog Cinca, poentirao je za 77:69, ali su Goričani ponovo tricama vraćali utakmicu u egal (79:76). Izlaskom Cinca iz igre nakon tehničke pogreške Škrljevčani su imali seriju 7:3, Uljarević je smanjivao (89:83 i 90:86), ali više od toga gosti nisu mogli.



Zabok


Kapetan Rajčić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, uz 21 poen je dodao i četiri asista te dva skoka, istaknuo se i Antunović (23 poena), dok je Ramme uz 18 koševa upisao čak 11 asistencija i četiri skoka.


– Otvorili smo odlično utakmicu, trebala nam je ova pobjeda. Momci naporno treniraju i trebalo nam je ovo za samopouzdanje. Ali moramo sada što prije pokušati zaboraviti ovo slavlje i nastaviti s pobjedama. Već u subotu nam slijedi Zabok. Moja dobra partija? Zadovoljan sam, ali uvijek netko drugi iskoči. Pokazali smo ove sezone da svatko može iskočiti i čestitam svojim suigračima – rekao je Mario Rajčić.