Loša situacija

Košarkaši Škrljeva na početku puta prema dolje, Zeleni trinaesti put ove sezone poraženi u domaćem prvenstvu

Katarina Blažević

Griffin Ramme/Foto M. LEVAK

Griffin Ramme/Foto M. LEVAK

Iako još uvijek ima podosta utakmica za odigrati, ako se ne dogode neke promjene, sve je veća mogućnost kako će Primorsko-goranska županija sljedeće sezone ostati bez predstavnika u najvišem rangu hrvatske košarke



MAVRINCI Košarkaši DepoLink Škrljeva napokon su dočekali susret s protivnikom koji bi trebao biti bliže njihovoj razini, ali i sedmi put zaredom u HT Premijer ligi su upisali poraz.


Iako još uvijek ima podosta utakmica za odigrati, ako se ne dogode neke promjene, sve je veća mogućnost kako će Primorsko-goranska županija sljedeće sezone ostati bez predstavnika u najvišem rangu hrvatske košarke, pogotovo što je i Kvarner 2010 poražen u prvoligaškom derbiju.


DEPOLINK ŠKRLJEVO – DINAMO 68:80

Susret 16. kola HT Premijer lige: DepoLink Škrljevo – Dinamo Zagreb 68:80 (19:24, 20:17, 16:20, 13:19). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 250. Suci: Hadžić (Pula), Perlić (Velika Gorica) i Đuraki (Pula).




DEPOLINK ŠKRLJEVO: Jelić 10, Obukwelu 2 (2-2), Ramme 11 (3-4), Barišić 11, Svoboda 5, Bart 3, Kujundžić 7 (1-3), Rajčić 14, Antunović 5, Smojver, Butorac, Ćošić.


DINAMO ZAGREB: Garafolić 20 (10-11), Vručinić 6 (4-5), Ušić 13 (1-2), Dugandžić 6 (1-2), Markota 16, Jakšić, Anzulović 3, Malekinušić, Škarica, Majić, Vučić 16 (4-6).

Zelenima je Dinamo nanio trinaesti ovosezonski poraz u domaćem prvenstvu. Gosti iz Zagreba su kontrolirali utakmicu kroz svih 40 minuta, iako su dobar dio Škrljevčani rezultatski bili jako blizu protivniku, pa je tako nakon poena Obukwelua pet minuta prije kraja na semaforu stajalo 63:66. Zabio je potom tricu iskusni Damir Markota, da bi gosti dodali još dva poena, ali značajnije ih je odvojio tek Ivan Vučić u samom finišu, nanizavši sedam poena uz jednu blokadu.


Dinamovci su jednostavno pokazali kvalitetu više, jer Škrljevčane su na startu utakmice vukli tek Jelić i Rajčić, da bi se kasnije probudio i Ramme. Zeleni su imali problema pod košem, oslonili su se na vanjski šut, koji ih nije uspio spasiti (trice 12/30). Bilo je razdoblja kada su i gosti nizali grešku za greškom, ali domaćin to nije znao iskoristiti.


Prvo ime susreta bio je nekadašnji NBA igrač Damir Markota (16 poena i 10 skokova), dok je kod domaćina Griffin Ramme uz 11 poena (šut samo 3/12) dodao 11 skokova i 9 asista.