Čekaju odluku Saveza

Košarkaši Kvarnera 2010 okupili se na prvome treningu u Dvorani mladosti: “Spremamo se kao da ćemo u Prvu ligu”

Zlatko Horvat

Goran Šućurović/Foto D. ŠKOMRLJ

Goran Šućurović/Foto D. ŠKOMRLJ

U Savezu znaju da imamo mladu i perspektivnu momčad. Poštovat ćemo sve odluke HKS-a, ali nadamo se najboljem. Atmosfera je dobra, radimo i spremamo se kao da ćemo u Prvu ligu - kaže trener Kvarnera 2010



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 odradili su jučer prvi trening u Dvorani mladosti poslije pandemije koronavirusa i prekida natjecanja u Drugoj ligi – zapad, u kojoj su imali omjer 18-0 i prosjek od 34.33 poena razlike po pobjedi. Momčad Gorana Šućurovića i uprava Kvarnera 2010 čekaju odluku Hrvatskog košarkaškog saveza o eventualnoj promociju u Prvu ligu, iz koje se ispalo prošle sezone.


– Dva tjedna radili smo u Trsatskom parku, koji nam je bio baza. Izašli smo u park čim su popustile mjere. Nakon šest treninga preselili smo se u dvoranu i jučer krenuli s individualnim radom da bi igrači osjetili loptu poslije »suhih« treninga. Glavno da smo zajedno. U rad ćemo uključiti i naša dva ugledna trenera i bivša igrača Kvarnera, Aramisa Naglića i Rudolfa Juga, da bismo razbili monotoniju i osvježili način rada. Jugo će tako voditi treninge 27. i 28. svibnja, Naglić tjedan dana kasnije. Dobro će doći i njima povratak na parket poslije pandemije koronavirusa i prekida natjecanja u Slovačkoj – kaže Goran Šućurović, trener Kvarnera 2010.


HKS je dobio zeleno svjetlo od Središnjeg državnog ureda za šport za promjenu broja ekipa u ligama, više nije nužno najaviti promjene godinu dana unaprijed. No, HKS još čeka kakva će biti financijska situacija u klubovima. Riječani se nadaju promociji. U normalnim okolnostima trebali su igrati kvalifikacije za Prvu ligu budući da su bili korak od naslova prvaka Druge lige – zapad.




– Mi se nadamo da će u Savezu prepoznati naš rad i naših 18-0. Državni ured za šport je prihvatio zamolbu Saveza, koji može napraviti reorganizaciju natjecanja, vidjeti objektivno tko može u Prvu ligu ili Premijer ligu i ubaciti ga u rang više. U svakom slučaju, u Savezu znaju da imamo mladu i perspektivnu momčad. Poštovat ćemo sve odluke HKS-a, ali nadamo se najboljem.
Šućurović na okupu ima 13 igrača. Nisu svi na broju.


– Karlo Mornar je u Virju, Luka Ćosić u Puli, Andro Krstinić na Rabu. Vratili su se kući budući da su fakulteti i škole zatvoreni. Vjerojatno ćemo na treninzima biti pojačani i za neke riječke igrače koji igraju u ABA ili Premijer ligi. Najavio se Ivan Kučan, a kada se oporavi poslije operacije septuma nosa doći će i Paolo Marinelli. U svakom slučaju, atmosfera je dobra, radimo i spremamo se kao da ćemo u Prvu ligu. Još da nas Savez razveseli… U očekivanju dobrih vijesti, želimo biti spremni – zaključuje Šućurović.


Adria Oil Škrljevo kreće sutra

Treninzima su se jučer trebali vratiti košarkaši Adria Oil Škrljeva. Međutim, zbog smrtnog slučaja u obitelji trener Damir Rajković odgodio je okupljanje za sutra. Premijerligaš iz Mavrinaca morat će se vratiti iskonima, na vanjsko igralište u Škrljevu budući da je dvorana Mavrinci zatvorena do kraja mjeseca.
– Očekujemo dolazak desetak mlađih igrača koji su pod ugovorom, predvođenih kapetanom Josipom Barnjakom, koji je prošao terapije i puno radio s Ronijem Kovačićem na jačanju leđa – kaže Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva.