Izbor najboljih

Željko Obradović najbolji trener ABA lige u izboru trenera, navijača i novinar, slijede Jusup i Sesar

Hina

Danijel Jusup/V. KARUZA

Danijel Jusup/V. KARUZA

Obradović je ukupno skupio čak 72.4 posto glasova, a najbliža pratnja mu je bio Danijel Jusup, trener Zadra, koji je skupio 13.6 posto glasova



ZAGREB Danijel Jusup, trener košarkaša Zadra, osvojio je drugo, a strateg Cibone Josip Sesar treće mjesto u izboru za najboljeg trenera regionalne ABA lige.


U izboru su tradicionalno sudjelovali treneri, novinari i navijači, a trener Partizana Željko Obradović pobijedio je u sve tri kategorije te je drugu sezonu uzastopno slavio u ovoj konkurenciji. Inače, njegov je Partizan osvojio prvo mjesto u osnovnom dijelu sezone.


Obradović je ukupno skupio čak 72.4 posto glasova, a najbliža pratnja mu je bio Danijel Jusup, trener Zadra, koji je skupio 13.6 posto glasova. Inače, Zadar je izborio doigravanje ABA lige, zauzeo je sedmo mjesto i u četvrtfinalu će igrati protiv Crvene zvezde.




Josip Sesar, trener Cibone i novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, podijelio je treće mjesto sa strategom FMP-a Nenadom Stefanovićem. Taj je dvojac skupio po 6.2 posto glasova.