HT Premijer liga

Zeleni punim gasom u provaliju! Škrljevčani nadigrani u derbiju začelja i preuzeli neslavnu titulu fenjeraša

Katarina Blažević

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Zbog bolje koš-razlike u međusobnim susretima, neslavnu titulu fenjeraša Gorica je sada prepustila Zelenima, koji su dobili samo tri od 17 prvenstvenih susreta



VELIKA GORICA Košarkaši DepoLink Škrljeva u važnom su derbiju začelja poprilično nadigrani od domaćina Gorice, koji je tek u zadnjim minutama susreta donio malo nade Zelenima, nakon jedne crne serije kojom su prednost od 24 poena razlike smanjili na samo “minus 6” (71:65).


Gorica – DepoLink Škrljevo 78:65

Susret 17. kola HT Premijer lige: Gorica – DL Škrljevo 78:65 (24:12, 20:19, 19:16, 15:18). Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 80. Suci: Vovk (Sl. Brod), Roglić i Vukušić (obojica Split).


GORICA: Uljarević 10 (2-2), Mašić 9 (4-4), Batur 9 (3-7), Majić 3, Nakić-Vojnović 6, Jelenković, Cinac 17 (4-5), Miloloža, Sokol, Porobić 6 (2-2), Lužaić 18, Gunjina.




DEPOLINK ŠKLJEVO: Jelić 9 (2-2), Rajčić 8 (0-1), Ramme 16 (2-2), Butorac, Barišić 13 (6-6), Bart, Kujundžić 2, Antunović 9 (0-1), Smojver 2, Ćošić, Svoboda 6 (4-4).

Ali u tim trenucima Škrljevčani su neshvatljivo ostavili posve samog najboljeg pojedinca Gorice, debitanta Lužaića, koji je tricom ponovo odvojio svoju momčad. Zbog bolje koš-razlike u međusobnim susretima, neslavnu titulu fenjeraša Gorica je sada prepustila Zelenima, koji su dobili samo tri od 17 prvenstvenih susreta.


Očigledno je da itekako ima problema u svlačionici Zelenih jer u Velikoj Gorici na parketu se nije mogao vidjeti niti jedan raspoloženi igrač gostujuće momčadi, osim solidne partije Rammea, koji se probudio u drugom dijelu. Kod domaćina su u sastavu bila četiri bivša Škrljevčana, dobro poznata treneru Rajkoviću, ali njegova ekipa ih svejedno nije uspjela zaustaviti.


Trener Škrljeva u posljednjih sedam utakmica samo je dvaput krenuo s istom petorkom, a ovoga puta na poziciji beka bio je 18-godišnji Butorac. Ipak, igrao je tek četiri minute, otprilike jednako kao i Bart i Smojver.


Cinac je odlično branio reket u prvoj četvrtini, dok se kroz obranu Zelenih lakše prolazilo. Porobić je ukrao loptu i brzo se sjurio do koša za prednost od deset poena razlike već pri kraju prve dionice (22:12). Tek su Kujundžićevo probijanje reketa i trica Rammea približili goste u prvom poluvremenu (33:29), ali se Gorica na krilima Uljarevića u tom razdoblju brzo odvojila.


Rajković je zvao “timeout” dvije minute prije kraja prvog poluvremena, kod rezultata 39:29, ali očito je trebao bolje reagirati, jednako kao i na velikom odmoru, jer je na sredini treće četvrtine rezultat bio – 57:33!