PH košarka

Zadar u polufinalu, uvjerljiv protiv Dinama

Hina

Foto leon šantelj

Foto leon šantelj



Nakon Splita, Cibone i Cedevite Junior, u polufinale košarkaškog prvenstva Hrvatske plasirao se Zadar koji je, kao domaćin, u trećem susretu svladao Dinamo 90-65 (20-17, 29-20, 22-15, 19-13).


Zadar je time dobio seriju protiv Dinama s 2-1 te je izborio polufinale i dvoboje protiv Cibone. U drugom će polufinalu igrati Split i Cedevita Junior. Prednost domaćeg parketa imat će Splićani i Zadrani.


Dinamo se vrlo dobro nosio s favoriziranim Zadrom tijekom uvodnih petnaest minuta. No, sredinom druge četvrtine Zadrani su se počeli odljepljivati od suparnika. Brzo su stekli dvoznamenkastu prednost i na odmor je domaćin otišao uz prednost 49-37.




Utakmica je i definitivno prelomljena sredinom treće četvrtine kada je Zadar otišao na 63-44 čime je isparila posljednja šansa gostima da mogu nešto učiniti u ovom susretu.


Prvi strijelac Zadra bio je Arijan Lakić s 23 poena uz 5-7 za tri poena. Dodao je tome četiri skoka i tri asistencije. Luka Božić je ubacio 19 poena uz 10 skokova i osam asistencija. Dario Drežnjak je ubacio 14 poena.


Kod Dinama je najbolji bio Ivan Vučić sa 16 koševa, a imao je i pet skokova.


PH, košarkaši (četvrtfinale, treća utakmica):


Zadar – Dinamo-Zagreb 90-65 (Zadar je dobio seriju s 2-1)