NBA

Warriorsi prekinuli niz poraza protiv prve momčadi Zapada, skromni učinci hrvatskih igrača

Luka Medak

Stephen Curry (Golden State Warriors)/Foto REUTERS

Stephen Curry (Golden State Warriors)/Foto REUTERS

Warriorsi su pobjedom na Utah Jazzom prekinuli niz od četiri poraza, a Bojan Bogdanović i Ivica Zubac nisu imali najbolji dan u dresu svojih momčadi.



RIJEKA Golden State Warriorsi su prije nekoliko dana pretrpjeli četvrti poraz zaredom, što im je najgori niz u sezoni, ali odlučili su taj niz prekinuti protiv najbolje momčadi Zapadne konferencije. Iznenađujuće su pobijedili Utah Jazz, koji nije imao odgovor na bekovski duo Warriorsa.


Steph Curry je zabio 32 poena uz devet asistencija, Andrew Wiggins je ubacio 28, a Draymond Green je ostvario svoj 26. “triple-double” karijere s 11 koševa, 12 skokova i 12 asistencija te imao četiri ukradene lopte.


Na drugoj strani najbolji je bio Rudy Gobert s monstruoznim “double-doubleom” od 24 poena i čak 28 skokova, čemu je dodao i četiri blokade. Donovan Mitchell je ubacio 24, a naš najbolji košarkaš Bojan Bogdanović nije imao najbolju večer i zabio je samo devet poena, uz skok i asistenciju te čak četiri izgubljene lopte.




Los Angeles Clippersi, koji su zadnji nanijeli Warriorsima poraz, i to od 30 razlike, ovaj put su se našli na strani gubitničke momčadi. Bolji su bili New Orleans Pelicansi, koji u zadnje vrijeme igraju jako dobro.


U pobjedi ih je predvodio mladi Zion Williamson s 27 poena, Brandon Igram je imao 23, Lonzo Ball 20, a sva trojica dodala su i po pet asistencija.


Kod Clippersa je najbolji bio Kawhi Leonard s 23 koša, također i jedini u momčadi koji je zabio najmanje 20. Hrvatski centar Ivica Zubac igrao je samo 13 minuta i ostvario skroman učinak od tri koša, pet skokova i jedne blokade.


Rezultati:


Oklahoma City – Memphis 128:122
Golden State – Utah 131:119
Philadelphia – San Antonio 134:99
Orlando – Miami 97:102
Atlanta – Cleveland 100:82
Houston – Boston 107:134
Minnesota – Portland 114:112
New Orleans – LA Clippers 135:115
Chicago – Toronto 118:95