Nostalgični potez

Vraća se Jugoplastika: Splitski košarkaški klub na dres vraća ime pod kojim je osvajao Europu

P. N.

U znak poštovanja na najslavnije dane u povijesti našeg kluba vraćamo to ime na dres, na mjesto koje je rezervirano za generalnog sponzora kluba", napisali su na Facebooku



Košarkaški klub Split objavio je na društvenim mrežama odluku o vraćanju na dres natpisa “Jugoplastika”, pod kojim je imenom ostvario najveće uspjehe u svojoj povijesti.


“S obzirom da je istekao ugovor s tvrtkom Tommy, koja je više sezona bila naš generalni sponzor i kojoj se zahvaljujemo na suradnji, KK Split je donio odluku da do daljnjega, a u čast 75 godina kluba i u slavu tri titule prvaka Europe, na dres vraća ime Jugoplastika.


U znak poštovanja na najslavnije dane u povijesti našeg kluba vraćamo to ime na dres, na mjesto koje je rezervirano za generalnog sponzora kluba”, napisali su na Facebooku.




KK Jugoplastika u svojim vitrinama ima tri uzastopna naslova prvaka Europe (1989., 1990. i 1991. godine, od kojih je posljednji osvojen pod imenom POP 84), te dva uzastopna naslova Kupa Radivoja Koraća – 1976. i 1977. godine.