NBA liga

VIDEO Trener Warriorsa se žestoko obrušio na političare optuživši ih da su odgovorni za teksaški masakr

Portal Novi list

Steve Kerr/Foto REUTERS

Steve Kerr/Foto REUTERS

Imamo 50 senatora koji odbijaju glasati za pravilo za provjeru prošlosti. Pitam vas gospodo senatori da li će te svoju želju za vlašću staviti ispred života djece, stara, vjernika... - rekao je Steve KerrDALLAS Steve Kerr, trener Golden State Warriorsa, uoči utakmice u Dallasu žestoko se obrušio na političare smatrajući da su odgovorni za masakr u teksaškoj osnovnoj školi gdje je stradalo 18 djece i troje odrasli.


– Neću pričati o košarci. Košarkaška pitanja trenutno nisu bitna. Poginula su djeca 400 milja odavde. I učitelj. U posljednjih deset dana imali smo ubijene starije, tamnopute ljude, u supermarketu u Buffalu, zatim azijske posjetioce crkve u južnoj Kaliforniji. Sada su ubijena djeca. Kada ćemo nešto napraviti? – uputio je emotivni Kerr javni apel pa nastavio.


– Umoran sam od izražavanja saučešća razorenim obiteljima, umoran sam od trenutka tišine. Imamo 50 senatora koji odbijaju glasati za pravilo za provjeru prošlosti. To stoji dvije godine, a jedini razlog zbog čega to ne žele napraviti je da sačuvaju vlast. Pitam vas gospodo senatori da li će te svoju želju za vlašću staviti ispred života djece, stara, vjernika…  Ne možemo više ovdje sjediti i samo čitati što se zbiva, a onda sve to odšutjeti. Čak 90 posto Amerikanaca želi da se primjenjuje pravilo provjere prošlosti, ali sve nas kao taoce drži 50 senatora koji čak odbijaju to staviti na glasovanju. Ne žele glasati o tome da bi zadržali vlast. To je patetično. Dosta mi je! – rekao je trener Warrriosa.