NBA liga

VIDEO Pelicansi tricama zatrpali Ivicu Zubca iz suigrače, Nikoli Jokiću sudar vodećih sastava i okršaj s Giannisom

Nikola Jokić i Bobby Portis/Foto REUTERS

Nikola Jokić i Bobby Portis/Foto REUTERS

Ivica Zubac je za nepunih 18 minuta u igri postigao 13 poena uz jedan jedini promašaj iz igre, te je pritom uhvatio pet skokova i podijelio dvije asistencije



RIJEKA Trey Murphy III (32 poena) i  Brandon Ingram (32 poena i 13 asistencija) odveli su New Orleans Pelicanse do četvrte uzastopne pobjede i to na parketu Los Angeles Clippersa. Gosti su pogodili čak 21 tricu uz sjajnih 62 posto šuta. Murphy je zabio gotovo polovicu trica, preciznije realizirao je deset od 12 pokušaja. Bones Hyland je postigao 19, Kawhi Leonard tek 12 poena za Clipperse koji su trećim porazom u posljednje četiri utakmice doveli pod znak pitanja plasman u “play-in” turnir.


Ivica Zubac je za nepunih 18 minuta u igri postigao 13 poena uz jedan jedini promašaj iz igre, te je pritom uhvatio pet skokova i podijelio dvije asistencije.


Nuggetsima je pripao ogled dvaju vodećih sastava konferencija. Nikola Jokić je postigao 31 poen uz 11 asistencija, Giannis Antetokounmpo jednako toliko uz dva skoka manje.




– Uvijek je dobro kada pobjeđuješ, ali naš glavni cilj je napraviti nešto opipljivo u doigravanju – rekao je Nikola Jokić.


Kevin Huerter je s 27 poena predvodio Kingse do pobjede na Utahom. Domantas Sabonis je ostvario i 60. “double-double” ove sezone – 16 poena – 15 skokova.


Sunsi su nakon tri poraza konačno – pobijedili. Devin Booker je postigao 29, Bismach Biyombo 17 poena uz 13 skokova za trijumf nad Sixersima. Momčad iz Philadelphije je izgubila treću utakmicu u posljednja četiri nastupa.  Joel Embiid (28 poena, 10 skokova) ponovo nije imao pomoć u ozlijeđenom Jamesu Hardenu, no i Sunsi su bili oslabljeni za Deandrea Aytona i Kevina Duranta.



REZULTATI


LA Clippers – New Orleans 110:131


Sacramento – Utah 121:113


Phoenix – Philadelphia 125:105


Denver – Milwaukee 129:106


Miami – Brooklyn 100:129


Atlanta – Indiana 143:130