NBA liga

VIDEO Luka Dončić produžio nadu Mavericksa u utakmici koja je počela minutom šutnje za žrtve napada na osnovnu školu u Teksasu

Portal Novi list

Luka Dončić/Foto REUTERS

Luka Dončić/Foto REUTERS

Kišno nevrijeme koje je  zahvatilo Dallas pronašlo je u pukotine u krovu American Airlines Centra pa je nastavak utakmice kasnio 15-ak minuta



DALLAS Wariorrsi nisu iskoristili prvu meč loptu u finalu doigravanja Zapadne konferencije. Mavericksi su stigli do prve pobjede (119:109) i produžili nadu. Luka Dončić je ponovo bio na visokim brojkama, zabio je 30 poena i uhvatio 14 skokova. Dallas je u posljednju dionicu ušao sa čak 29 poena prednosti, Golden State na kraju poraz sveo u snošljive okvire.


– Trebalo je samo završiti utakmicu. Pobjeda je uvijek pobjeda. Vjerujemo još uvijek da je sve moguće, ali idemo korak po korak,  utakmicu po utakmicu – govorio je Dončić koji je ostvario svoj deseti “double-double” u svojih 14. utakmica doigravanja. Nedostajale su mu dvije asistencije za “triple-double” učinak.


Dorian Finney-Smith se priključio s 23 poena, Reggie Bullock je pogodio šest trica iz deset pokušaja.  Maxi Kelber, koji je u prve tri utakmice protiv Warriorsa pogodio tek dvije trice iz 14 pokušaja. Jednako toliko postigao je u četvrtoj utakmici iz tri pokušaja.




– Svi u svlačionici osjećali smo da imamo još što za reći u doigravanju. Samo smo željeli pobijediti, pod svaku cijenu – rekao je Dorian Finney-Smith.


U redovima Warriorsa nije bilo puno razočaranja, sve drže u svojim rukama uoči pete utakmice u San Franciscu.


– Oni nisu imali što izgubiti u ovoj utakmici, a mi nismo učinili ništa da ih zaustavimo kada je prednost počela rasti – govorio je nakon utakmice Stephen Curry koji je zaključio susret s 20 poena.


– Dallas je odigrao sjajnu utakmicu, zaslužili su pobjedu – nadovezao se trener Golden Statea Steve Kerr.


Kišno nevrijeme koje je  zahvatilo Dallas pronašlo je u pukotine u krovu American Airlines Centra pa je nastavak utakmice kasnio 15-ak minuta.


Inače, utakmica je počela minutom šutnje u znak pijeteta prema žrtvama napada 18-godišnjaka koji je otvorio vatru na teksašku osnovu školu u Uvaldeu.