NBA LIGA

VIDEO Luka Dončić je zabio 40 poena, ali Warriorsi sada imaju u rukama nešto što nitko u povijesti NBA lige nije ispustio

Portal Novi list

Stephen Curry i Reggie Bullock/Foto REUTERS

Stephen Curry i Reggie Bullock/Foto REUTERS

Stephen Curry je ponovo bio u glavnoj ulozi kod Warriorsa



DALLAS Golden State je upisao i treću pobjedu na Dallasom (109:100) i stigao do treće pobjede u finalu doigravanja Zapadne konferencije. Warriorsi su poveli 3-0, mogu u noći s utrka na srijedu stići do svojeg šestog finala u posljednjih osam godina. Statistika i tradicija su neumoljivo na njihovoj strani. Niti jedna momčad u povijesti NBA lige nije prokockala vodstvo od 3:0 u partijama u finalnoj seriji.


Luka Dončić je odigrao još jednu više nego zapaženu partiju u redovima Mavsa. Postigao je 40 poena, uhvatio 11 skokova, podijelio tri asistencije i dvije blokade. Pogodio je 11 šuteva iz 23 pokušaja, realizirao četiri od devet pokušaja za tri poena, promašio tek tri od 17 slobodnih bacanja. Slovenski košarkaš je postigao i ono što nije uspjeli Dirku Nowitzkom u dresu Dallasa. Ovo mu je bila osma utakmica u doigravanju s najmanje 40 poena. No, sve to Mavericksima nije bilo dovoljno. Kako ni 26 poena Spencera Dinwiddiea.


Stephen Curry je ponovo bio u glavnoj ulozi kod Warriorsa. Postigao je 30 poena, podijelio 11 asistencija. Veliku pomoć imao je u Andrewu Wigginsu, koji je ostvario učinak karijere – 27 poena i 11 skokova.




– Izgledao je kao Dominique Wilkins! – rekao je  nakon utakmice Klay Thompson.


– Zadovoljan sam načinom na koji smo stigli do treće pobjede, iskoristili smo momentum u kojem smo se našli nakon prve dvije pobjede na pravi način – rekao je trener Warriorsa Steve Kerr.