NBA liga

VIDEO Jason Tatum s 46 poena osigurao sedmu utakmicu u Bostonu, Warriorsi preko Grizlliesa stigli do konferencijskog finala

Portal Novi list

Jayson Tatum/Foto REUTERS

Jayson Tatum/Foto REUTERS

Aktualnim NBA prvacima nije pomoglo ni 44 poena Giannisa

MILWAUKEE Jayson Tatum je zablistao i s 46 poena osigurao Celticsima sedmu utakmicu polufinala doigravanja Istočne konferencije protiv aktualnih NBA prvaka. Boston je slavio u Milwaukeeu 108:95. Nakon što su Bucksi s 14 poena zaostatka stigli na samo četiri devet minuta prije kraja Tatum je uzeo stvari u svoje ruke. Postigao je 16 od 26 poena svoje momčadi u posljednjoj dionici!




– Bio je nevjerojatan – rekao je Giannis Antetokounmpo, koji je postigao gotovo polovicu poena Milwaukeea – 44 (20 skokova i šest asistencija).


Marcus Smart je zabio 21 poen, Jaylen Brown 22 poena. Celticsi su pogodili 17 od 43 pokušaja za tri poena, Bucksi tek sedam od 27. Odlučujuća sedma utakmica igra se Bostonu.


– Čeka nas još teža još teža  utakmica nego prethodne. Cijela sezona je u igri… – rekao je Tatum, koji je u posljednje tri utakmice postigao najmanje 30 poena.




Prije utakmica održana je minuta šutnje u znak sjećanja na Boba Laniera, koji je preminuo u 73. godini. Lanier je od 1980. do 1984. godine nastupao u dresu Bucksa.


Klay Thompson je postigao 30 poena, od toga osam trica, a Stephen Curry 29 poena uz šest trica za pobjedu Warriorsa nad Grizzliesima (110:96), kojom je momčad Golden Statea izborila finale doigravanja Zapadne konferencije. Curry je dva koša istekom treće četvrtine doveo Warriorse u vodstvo (78:77),  Draymond Green pored 14 poena uhvatio i  16 važnih skokova, Kevon Looney se priključio s 22 skoka, a Andrew Wiggins je ubacio 10 od svojih 18 poena u posljednjoj četvrtini.


Golden State je stigao do prvog konferencijskog finala nakon tri godine. Tamo čekaju pobjednika dvoboja Sunsa i Mavsa.


Dillon Brooks (30 poena; sedam trica) i Desmond Bane (25 poena) bili su najefikasniji kod Memphisa.