NBA liga

VIDEO Ivica Zubac ostvario deseti “double-double” učinak ove sezone u najtežem porazu Clippersa

Portal Novi list

Ivica Zubac i Domantas Sabonis/Foto REUTERS

Ivica Zubac i Domantas Sabonis/Foto REUTERS

Moramo izdržati dok se ne oporave i vrate na parket Paul George i Kawhi Leonard - rekao je hrvatski centarRIJEKA Domantas Sabonis zabio je 24 poena uz jedan promašaj, od toga 15 poena u prvoj četvrtini kada je već bilo jasno da se Clippersima sprema – poraz.  I to ne bilo kakav, već – najteži ove sezone. Kingsi su vodili s 28 poena razlike krajem druge, s 29 poena prednosti u trećoj, a u četvrtoj najviše – s 31 poenom prednosti!  Raspucanom Sabonisu pomogli su Keegan Murray (23) i  D’Aaron Fox (14). Čak osam igrača Sacramenta imalo je dvoznamenkasti učinak.


Clippersi su ponovo zaigrali bez Paula Georgea i Kawhija Leonarda, a na listu ozlijeđenih igrača priključili su se Luke Kennard i Norman Powell. George i Leonard trebali bi se vratiti za iduće gostovanje.


– Moramo izdržati dok se ne oporave i vrate na parket Paul George i Kawhi Leonard, nadam se da će to biti uskoro – rekao je Ivica Zubac, koji je odigrao još jednu dobru partiju u dresu Clippersa.
Hrvatski centar ostvario je svoje deseti “double-double” učinak ove sezone (treći u posljednje četiri utakmice) – 13 poena  i 15 skokova. Brandon Boston Jr. je zabio 18 poena.


REZULTATI


Utah – Portland 111:116


Golden State – Houston 120:101


Minneosta – Oklahoma 128:135


Toronto – Orlando 121:108


Charlotte – Milwaukee 96:105


LA Clippers  – Sacramento 96:123


New York – Dallas 100:121