NBA liga

VIDEO Derrick White pogodio sa sirenom i odveo Celticse na korak do povijesnog preokreta i ulaska u veliko finale

Portal Novi list

Derrick White i Jayson Tatum/Foto REUTERS

Derrick White i Jayson Tatum/Foto REUTERS

Boston je od 0-3 u finalnoj seriji protiv Heatsa stigao do 3-3RIJEKA Celticse je dijelila tek jedna sekunda od poraza i eliminacije iz finala konferencijskog finala. Derrick White (11 poena) pogodio je sa sirenom za 104:103 nakon što je pospremio odbijanac od obruča (Smart je uputio šut za tri poena) i nastavio priču koja poprima povijesne razmjere. Boston je u finalu Istoka stigao od 0-3 do 3-3 protiv Miamija.


Derrick White se pojavio kao bljesak u mraku, došao je niotkuda i spasio dan – rekao je Jaylen Brown, koji je zabio 26 poena, dok je Jayson Tatum bio najefikasniji s 31 poenom.


– Lopta je došla do mene i jednostavno sam pogodio… Sretan sam! – rekao je junak sedme utakmice doigravanja.
White je postao drugi igrač u NBA povijesti koji je pogodio loptu sa sirenom u trenucima kada je njegovom sastavu prijetila – eliminacija u d doigravanju. Prije njega to je  uspjelo Michaelu Jordanu 1989. godine kada je u dresu Chicaga potopio Cleveland.


Četiri momčadi su do sada uspjele “prebrisati” 0-3 u dogravanju, niti jedna pritom nije uspjela dobiti sedmu utakmicu. Boston sada ima meč loptu u svojem TD Gardenu.


Jimmy Butler zaključio je susret s 24 poena, ali uz kriminalan šut 5-21.